Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wybór kamery do monitoringu ogrodu: widoczność nocna, wykrywanie ruchu, montaż na elewacji.

ewa9000 01 May 2021 09:35 606 6
    ewa9000
    Level 4  
    Szanowni Forumowicze, chciałam zakupić jakąś prostą kamerę do monitoringu ogrodu, ale jak przeczytałam posty z poradami w innych watkach, to widzę, że to nie jest takie proste, jak mi się wydawało. Mam więc gorącą prośbę o poradę. Do monitorowania ogród - szerokość 6-7 m x 15 m. Kamera powinna widzieć również w nocy i chciałabym mieć możliwość nagrywania, np. po wykryciu ruchu. Dostęp do internetu jest. Najlepiej żeby dało się umieścić kamerę na elewacji, na wysokości ok. 2,1 m, ale wyżej lub niżej jest również możliwe. Dziękuje.
  • Helpful post
    gradek83
    Level 42  
    Kamera WiFi Reolink Argus Eco FHD+ Solar+Karta32GB ~450-500zł
    Kamera WiFi FULL HD Reolink Argus PT panel solarny ~570-600zł
    ewa9000
    Level 4  
    gradek83 wrote:
    Kamera WiFi Reolink Argus Eco FHD+ Solar+Karta32GB ~450-500zł
    Kamera WiFi FULL HD Reolink Argus PT panel solarny ~570-600zł
    Serdecznie dziękuje, a po co ten panel solarny?
  • Helpful post
    gradek83
    Level 42  
    Kamery posiadają wbudowany akumulator panel solarny ładuje ogniwa.
    ewa9000
    Level 4  
    Juz byłam przy zakupie tej kamery Reolink, ale pojawia sie temat zapisu. Dzwonilam do pomocy technicznej Reolink, mieli oddzwonić, ale sie nie udało :( Sama kamera ma zapis na karcie SD i moze wysyłać powiadomienia mailem. Po ogrodzie w nocy spacerują koty, lisy, bobry i szopy wiec takich powiadomien mam kolo 30 na dobe - na probe postawiłam kamerę sasiada bez zapisu. Jak to ugryźć, zeby kamera zapisywała te zdarzenia gdzies, żebym mogla po tygodniu sprawdzic, najlepiej zdalnie, czy poza lisem ktos inny sie nie szwenda po posesji ? Docelowo chcialabym miec 2 kamery , jedna przy wejściu , druga na ogrodu. Sa jakies rozwiązania z chmura, całkiem fajne ale moze dałoby sie cos bez abonamentu ? Sama SD to niekoniecznie, bo jak złodziej zobaczy to ukradnie kamerę razem z karta. Przerzuciłam fora, blogi i youtuby i coraz mniej z tego ogarniam. Poratujcie plis.
    sosarek

Level 43  
    ewa9000
    Level 4  
    – budżet
    max 3000 zl

– wymagania stawiane systemowi, w jakim celu zakładany jest monitoring

Obserwacja nieporządanych wydarzeń podczas nieobecności w domu

– ilość kamer
    2
    – szerokość obserwowanej sceny i maksymalną odległość od kamery
    Kamera 1. szerokość 6 m , odleglosc 10 m , Kamera nr 2 szerokość 3 m ( do 6 ) odleglosc 5 m
    – warunki oświetleniowe
    Kamera 1 ciemność , Kamera 2 - Lampa uliczna
    – minimalny czas zapisu /archiwizowania/ nagrań
    7 dni archiwum, zapis wyłącznie zdarzeń, nie musi byc ciągły . Ilosc zdarzeń ok 30 na dole
    – dostęp do nagranego materiału; zdalny, lokalny na monitorze, na TV lub innych multimediach
    Dostęp zdalny , zapis niezależny od karty SD , chmura, dysk , Fritzbox, skrzynka mailowa
    – szczegółowość (rozpoznanie twarzy, tablic rejestracyjnych, sylwetki, widok ogólny)
    Rozpoznawanie twarzy , kolor niepotrzebny
    – zdjęcie lub rysunek terenu, który ma zostać objęty monitoringiem
    Kamera 1 Wybór kamery do monitoringu ogrodu: widoczność nocna, wykrywanie ruchu, montaż na elewacji.IMG_64..JPG Download (1.61 MB) , Kamera 2 Wybór kamery do monitoringu ogrodu: widoczność nocna, wykrywanie ruchu, montaż na elewacji.IMG_64..JPG Download (1.23 MB)

Dziękuję i przepraszam ze wcześniej nie doczytałam.