Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Telefon stacjonarny UPC nie działa.

supermikol 20 May 2021 17:24 1830 8
    supermikol
    Level 8  
    Witam posiadam usługę telewizji internetu i telefonu od UPC. Wszystko mi działa oprócz telefonu Stacjonarnego. Próbowałem zmienić kabel który łączy telefon z dekoderem Horizon, ale to nic nie dało. Może ktoś wie jaki mam problem z telefonem. Z góry dziękuję za odpowiedź. Poniżej przesyłam zdjęcia telefonu i dekodera.

Pozdrawiam

Telefon stacjonarny UPC nie działa. Telefon stacjonarny UPC nie działa.
    Zutket
    Level 36  
    supermikol wrote:
    Witam posiadam usługę telewizji internetu i telefonu od UPC. Wszystko mi działa oprócz telefonu Stacjonarnego. Próbowałem zmienić kabel który łączy telefon z dekoderem Horizon, ale to nic nie dało.
    Pozdrawiam
    Zmiana przewodu to ostatnia rzecz jaką bym w tym przypadku sprawdził. Ponieważ jest to usługa VoIP, to w pierwszej kolejności dla sprawdzenia podłączył bym zwykły aparat przewodowy i jak nadal nic nie będzie działało, to zostaje jedynie telefon do operatora w celu sprawdzenia ustawień w modemie dla usługi VoIP.
    supermikol
    Level 8  
    Czy do usług VoIP może być 2 żyłowy kabel telefoniczny?
  • Helpful post
    Zutket
    Level 36  
    supermikol wrote:
    Czy do usług VoIP może być 2 żyłowy kabel telefoniczny?
    Usługa VoIP jest na poziomie operator / modem. Dalej to już typowe analogowe przewodem dwużyłowym.
    supermikol
    Level 8  
    Pewnie gdyby przyszedł technik to by odłączył PC i tel z dekodera i by to podłączył do nowego Connect box (którego obecnie nie mam)?
    Chyba będę musiał dzwonić do UPC?
  • Helpful post
    Zutket
    Level 36  
    supermikol wrote:
    Pewnie gdyby przyszedł technik to by odłączył PC i tel z dekodera i by to podłączył do nowego Connect box (którego obecnie nie mam)?
    Chyba będę musiał dzwonić do UPC?
    No cóż, inaczej się nie da wymienić modemu bez odpinania urządzeń...
    supermikol
    Level 8  
    Podłączyłem telefon przewodowy i też nie działa!
  • Helpful post
    Zutket
    Level 36  
    I od tego było zacząć sprawdzanie, jak już wspominałem, zostaje kontakt z operatorem.
    supermikol
    Level 8  
    Jednak rezygnuję z telefonu stacjonarnego, ponieważ i tak na niego nikt nie dzwoni.