Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jakie elektronarzędzia wybrać na początek?

Danjx 23 May 2021 10:23 645 1
Wago
    Danjx
    Level 3  
    Cześć, chce poradzić się w sprawie zakupu elektronarzędzi do remontów i wykończeń. Co byście polecili bo ja myślałem osobiście o dewalcie albo milwaukee ale jak przeglądam allegro to akurat dewaltów jest mnóstwo a milwaukee zaledwie kilka, nie ma za bardzo w czym wybrać. Dodam tylko jeszcze, że na pewno muszą to być narzędzia akumulatorowe.

Możecie też napisać co warto kupić a co kupiliście a jednak się nie przydaje.
    Z góry dzięki.
  • Wago
    damian1115
    Level 35  
    Na pewno kątówka, młot udarowy, wiertarka udarowa, to są narzędzia raczej niezbędne. Wszystko też zależy od zakresu prac jakie przewidujesz wykonywać. Przydała by się jeszcze bruzdownica, jak będziesz układać instalację elektryczną, zgrzewarka do rur. Jest dużo przydatnych narzędzi, ale to wszystko wyjdzie podczas pierwszych remontów, wtedy będziesz sam widział co by się jeszcze przydało.
    Co do zgrzewarki to chyba akumulatorowej nie kupisz.
    Jeżeli chodzi o firmę produkującą elektronarzędzia, to trudno tu zająć jakieś stanowisko, bo jest ich wiele, a jakość różna.
    Ja kupiłem sobie kątówkę "Stanley", myślałem że to mercedes wśród narzędzi, a padła po siedmiu minutach używania.