Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Przekaźnik samochodowy DDE - Przekaźnik samochodowy, dobór diody prostowniczej

karloss007 23 May 2021 20:05 393 4
Relpol
    karloss007
    Level 2  
    Witam

Mam taki problem. Postanowiłem wymienić w moim aucie przekaźnik odpowiadający za zasilanie sterownika dde w BMW E60, gdyż po rozgrzaniu silnika występują problemy z jego pracą. Przekaźnik już zakupiłem, lecz okazało się, że firma zakładająca instalację gazową zastosowała swój patent i przekaźnik ten lekko zmodyfikowała dokładając do przekaźnika diodę prostowniczą, tak mi się wydaje, że to jest właśnie to. I teraz pytanie jest takie, jaką diodę powinienem zakupić, gdyż na tej nie są widoczne żadne numery i nie znam jej parametrów. W załączeniu dodaję zdjęcia ilustrujące przekaźnik. Z góry dziękuję za pomoc. Przekaźnik samochodowy DDE - Przekaźnik samochodowy, dobór diody prostowniczej Przekaźnik samochodowy DDE - Przekaźnik samochodowy, dobór diody prostowniczej Przekaźnik samochodowy DDE - Przekaźnik samochodowy, dobór diody prostowniczej
  • Relpol
  • Helpful post
    sosarek

Level 43  
    Zapewne to zwykła 1N4007.
  • Relpol
    karloss007
    Level 2  
    A czy zastosowanie diody o innych parametrach może spowodować uszkodzenie elektroniki w aucie ?
  • Helpful post
    andrzej20001
    Level 43  
    To dioda gaszaca nic ci nie uszkodzi, nie jest to przekaznik ecu silnika
    karloss007
    Level 2  
    Problem rozwiązany, faktycznie była to ta dioda. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam