Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Toshiba Satellite C855D - 127 użycie procesora 100% po zainstalowaniu windows 10

zoli0801 26 May 2021 00:46 282 4
    zoli0801
    Level 2  
    Witam Serdecznie
    Od paru dni walczę z Laptopem, który fabrycznie miał windowsa 8 i dysk HDD.
    Po wymianie dysku na SSD i zainstalowaniu 10 komp zawiesza się i uruchamia tyle samo co na HDD, próbowałem instalacji na innym dysku SSD żeby wykluczyć uszkodzenie ale bez zmian w menadżerze zadań zużycie procesora jest cały czas bliskie 100%
    [img] Toshiba Satellite C855D - 127 użycie procesora 100% po zainstalowaniu windows 10 [/img]
    System jest czysty i nie ma żadnych programów a Aktualizacje zrobione wszystkie, spróbowałem zainstalować win 7 i jest wszystko jak w podręczniku. Nie zacina, szybko się uruchamia i zużycie procesora 10% max 40%.
    Myślę że problem może dotyczyć kompatybilności sterowników ale nie wiem, które i od czego przeinstalować.
    Dodam że temperatura jest Ok wnętrze wyczyszczone, pasty wymienione i jest około 55 stopni C.
    Powoli zaczynam tracić nadzieje i chyba będę musiał Zrobić downgrade przynajmniej do win8.
    Co może skutkować aż tak wysokie zużycie procesora i zamulać?
    PS. Bios przywrócony do fabrycznych
  • Helpful post
    sosarek

Level 43  
    Ten procesor to dwurdzeniowa jednostka nie nadająca się do Windows 10, została wyprodukowana blisko dekadę temu, do tego wersja o obniżonym poborze mocy a więc i osiągach.
    zoli0801
    Level 2  
    Czyli nie ma nadziei...
    No cóż, wracam do windows 7 i zainstaluję kompozycję Win10... chociaż tak oszukam system ;-)
    Dziękuję za odpowiedź zamykam temat
    sosarek

Level 43  
    No nie ma, możesz wymienić dysk na SSD chociaż na płycie jest tylko kontroler SATA I.
    zoli0801
    Level 2  
    Post Wysłany: 26 Maj 2021 07:52 Temat postu : Toshiba Satellite C855D - 127 użycie procesora 100% po zainstalowaniu windows 10
    Czyli nie ma nadziei...
    No cóż, wracam do windows 7 i zainstaluję kompozycję Win10... chociaż tak oszukam system ;-)
    Dziękuję za odpowiedź zamykam temat