Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Zlecę] Zlecę naprawę płyty głównej Lenovo y700 17isk

jaqbcz 28 May 2021 08:50 963 4
    jaqbcz
    Level 12  
    Witam
    Tak jak w tytule, w laptopie świeci się dioda zasilania i baterii oraz przycisk power, brak obrazu na matrycy i przez HDMI. Po przytrzymaniu przycisku power na chwilę zaświeca się klawiatura i kręcą się wentylatory, po czym się wyłącza.
    Co jakiś czas całkowicie się blokuje - nic nie świeci, nie reaguje na przycisk power, wtedy pomaga odpięcie wiązki matrycy i baterii (po tym zabiegu ładuje baterię i świeci power)
    Na płycie delikatnie grzeje się ta okolica:
    Reszta zimna.
    Jeżeli znalazł by się chętny na takie zlecenie, najlepiej Śląsk, Tychy i okolica był bym bardzo wdzięczny. Działająca płyta na aukcjach kosztuje około 700zl, jeżeli naprawa nie ma sensu też prosił bym fachowców o taką informację.
    Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
    jaqbcz
    Level 12  
    Okazało się że uszkodzony most, fizycznie uszkodzony....
    Na płycie nie widać śladów przegrzania więc nie mam pojęcia co mogło być powodem uszkodzenia. Na chwilę obecną zamówiłem działającą płytę, ale jeżeli znalazł by się chętny na naprawę to proszę o kontakt.
    Pozdrawiam
    diseasekowalski
    Level 35  
    Wybuch mostu po zwarciu.
    jaqbcz
    Level 12  
    Dziękuję za informację, kupiłem już nową płytę ale jak by się ktoś chciał podjąć naprawy w jakichś sensownych granicach finansowych to zawsze warto mieć jedną w zapasie ;)
    Pozdrawiam