Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TAIC LTD - transformator, nota katalogowa

jaromonkey 12 Jun 2021 20:10 402 6
    jaromonkey
    Level 11  
    Hej,
    poszukuje noty katalogowej poniższego trafa: TAIC Ltd. Trafo pochodzi z amplitunera Roadstar RS5850. W necie cisza.
    Czy ktoś posiada informacje jakie napiecia wyjsciowe posiada te trafo?
    Wstepna diagnoza- upalone uzwojenie wtórne zasilające końcówke mocy.
    Wyjscie trafa z symetrycznym odczepem, wyprostowane podawane na elektrolity polaczone w szereg.
    Jeśli dobrze czytam to dopuszczalna wartosc napiecia dla jednego kondka to 50V. Czy sie myle?

Podejrzewam że znalezienie takiego trafa graniczy z cudem i tak sobie myśle czy by nie podebrać innego trafa którym zastąpie samo upalone uzwojenie.
    gumisie
    Level 43  
    jaromonkey wrote:
    eśli dobrze czytam to dopuszczalna wartosc napiecia dla jednego kondka to 50V. Czy sie myle?
    Skoro dopuszczalne napięcie kondensatora to: 50V, więc napięcie zasilania powinno być niższe.

Pozdrawiam.
    jaromonkey
    Level 11  
    Nie chodziło o dopuszczalne napiecie samo w sobie bo to rzecz jasna że powinno być niższe, nie potrzeba wyjasnienia. Sedno sprawy związane było z samym oznaczeniem na kondku z którym sie jeszczenie spotkałem.
    gumisie
    Level 43  
    jaromonkey wrote:
    Sedno sprawy związane było z samym oznaczeniem na kondku z którym sie jeszczenie spotkałem.
    To: 50WV?
    jaromonkey
    Level 11  
    Tak, nigdy wcześniej nie spotkałem sie z takim oznaczeniem, choć potwierdziłeś jedynie moje przypuszczenie co do 50V w poprzednim poscie.
    dikkiedik5000
    Level 1  
    >>19476706
    Hello i got info for your receiver Roadstar RS 5850
    Greetings from holland.
    jaromonkey
    Level 11  
    Thanks a lot man!