Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Huawei P20 Lite - problem z dotykiem

Swooniak 19 Jun 2021 20:27 1140 5
    Swooniak
    Level 3  
    Witam!
    Jak wyżej w temacie, ale postaram się opisać problem trochę lepiej.
    Otóż po ostatniej aktualizacji systemu (tak podejrzewam, nie wiem, może zbieg okoliczności) dotyk w telefonie po krótkim czasie przestaje reagować. Żebym mógł z niego znowu korzystać, muszę go odłożyć na kilka minut, żeby dotyk działał chociaż przez chwilę lepiej.
    Próbowałem już cofania aktualizacji, przywracania ustawień i kalibracji ekranu, ale nic nie pomogło.
    Czy to może mieć jakiś związek z upałami i przegrzewaniem się telefonu? Tak czytałem, jednakże mój egzemplarz nie nagrzewa się jakoś mocno, żeby to stanowiło dla niego problem, bo wszystko inne działa bez zarzutu.
    Kupiłem go 2 lata temu, jako używany, więc nie, nie mam możliwości oddania na gwarancję.
    staś pytalski
    Level 39  
    Może w przeszłości ktoś wymienił w nim wyświetlacz, bądź była ingerencja cieczy, nie spodziewam się, by aktualizacje uszkodziły telefon. Można zrobić kopię zawartości telefonu programem HiSuire, wylogować się że wszystkich kont i zrobić ustawienia fabryczne.
    Swooniak
    Level 3  
    Zrobiłem ją tak jak mówisz - drugi raz i nie pomogło
  • Helpful post
    staś pytalski
    Level 39  
    Pozostaje postawić nowy wyświetlacz. Poza tym możesz sprawdzić status gwarancji na stronie Huawei, jeżeli telefon jest na gwarancji, spróbować zamówić kuriera. Jeżeli naprawa będzie w ramach gwarancji, wszystko jest na koszt producenta, jeżeli jest to z Twojej winy, będziesz musiał liczyć się z kosztami wysyłki i/lub jakaś opłata manipulacyjna, ale o to możesz zapytać na infolinii Huawei 800811110.
    Jak w Twoim mieście jest serwis Huawei, też możesz tam zanieść telefon.
    Swooniak
    Level 3  
    Warranty start: 2018/6/13
    End of warranty: 2018/6/20
    Postawienie nowego wyświetlacza jest zbliżone do kosztu nowego telefonu więc chyba wolę jednak kupić coś nowego
    Swooniak
    Level 3  
    Niestety nie udało się