MajchroQ wrote: Właśnie sprzedający podał tylko ilość obrotów i V a że ja znam Sie na tym słabo to pomyślałem że będę pasować. Ale jest jakaś szansa na ratunek silników ?
Dodano po 6 [minuty]:
Bo syn chciał żeby jedzilo szybciej to na chłopski rozum kupiłem dwa silniki na tyle samo V ale z większą ilością obrotów. A jak bym zmienił akumulator lub sterownik i dał jakiś od hulajnogi to da się to jakoś zrobić żeby autko podjeżdżało na minimalne wniesienie ?
Projektant tak zaprojektował to autko, aby jeździło tak a nie inaczej, jak nie jeździ jak nowe, to należy dążyć do tego aby jeździło jak nowe. Aby zwiększyć prędkość trzeba zwiększyć moc, akumulatorów (bo jak nie zwiększymy to będzie jeździć krócej). Aby zwiększyć moc akumulatorów to muszą zajmować więcej miejsca (co prawda technika idzie do przodu i o tej samej wielkości są akumulatory większej mocy). Przy tym samym akumulatorze zwiększają prędkość silników tracimy na sile,( trzeba by zastosować inną przekładnie) jeśli taka występuję.
Jak się nie odwrócisz d z tyłu. (pozostaje powrót do starych silników, i poszukaniu nowego akumulatora o większej mocy który zmieści się w miejsce starego. I popatrzył bym czy coś z elektroniki lub mechaniki nie szwankuje odbierając moc wykorzystywaną do jazdy.
A synowi proponuje kupić prawdziwy samochód jak tylko zdobędzie uprawnienia, z tego już wyrósł.