Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z odtwarzaniem wideo na CDA oraz TVP Sport.

Czarek46 25 Jun 2021 14:58 903 2
  • #1
    Czarek46
    Level 2  
    Witam. To mój pierwszy post. Jeśli wybrałem nieodpowiedni wątek dla tego tematu to proszę o przeniesienie do odpowiedniego podforum.
    Przechodząc do sedna: Od kilku dni mam ogromne problemy z odtwarzaniem wideo na CDA oraz TVP Sport. Stream zacina się co chwile, buforuje na 2-3 sekundy i znowu zacinka. Nie muszę dodawać jakie to denerwujące. Nie chodzi napewno o jakość - przy 360p czy nawet 240p jest to samo. Natomiast na Youtube wszystko działa płynnie nawet przy Full HD.
    Problem dotyczny wszystkich przeglądarek (Chrome, Firefox, Edge).
    Do tej pory podjąłem następujące działania:
    * Aktualizacja przeglądarek, wyłączenie dodatkowych wtyczek
    * Usunięcie flasha
    * Skanowanie 2 antywirusami oraz CCleaner.
    Avast nie wykrył żadnych wirusów, ale ponad 600 uszkodzonych elementów rejestru - choć to może jest tylko zachęta do zakupu wersji
    PRO. Pobrałem antywira TotalAV. Po pełnym skanowaniu wykrył 3 wirusy. Skasował wszystkie niepotrzebne pliki, śmieci, itp.
    * Zrobiłem przywracanie systemu do dnia, kiedy wszystko działało dobrze.

    Niestety nadal wszystko bez skutku. Czytając różne "porady" w internecie można złapać się za głowę. A w pomocy technicznej TVP oni chyba mają ludzi za debili.
    Proszę bardzo o pomoc, bo już kompletnie nie wiem jaka może być przyczyna. Mam nadzieję, że tutaj znajdę prawdziwych fachowców.
    Dodam, że system to Windows 7 Home Premium. Karta graficzna ATI Radeon HD 3400 Series z aktualnymi sterownikami.
    Pozdrawiam!
  • #2
    clubber84
    Level 27  
    Pytanie ode mnie na początek:
    Jaki operator dostarcza ci internet?
  • #3
    Czarek46
    Level 2  
    UPC. To raczej nie z internetem jest problem bo na innym komputerze działa normalnie.