Witam, mam pewien problem. Z powodu mojego słabego łącza domowego używam często Internetu z telefonu przez Hotspot, jednak mam pewne problemy. Chciałbym zapytać, czy znacie jakieś programy na androida do blokowania łączności innych aplikacji w momencie kiedy robię Hostpot (tak żeby ok. 100% transferu było przekazywane dla Hostpot'a) oraz czy jest możliwość połączenia dwóch wifi jednocześnie do jednego komputera (mam Win10, z tego co pamiętam w Win7 dało się to zrobić) oraz czy znacie jakiś program do podziału tych WI-FI (w taki sposób, żebym mógł podzielić np. internet z routera tylko na konkretne procesy, a Internet z telefonu na inne). Problem polega na tym, że czasem jak robię Hostpot to mam normalny ping (40-50), a czasem skaczę do 300. Moja znajoma używa dokładnie tego samego sposobu i nie ma skosów pingu. Dodam, że mam wyłączone wszystkie aktualizacje w tle itp. Wiem, że jest to Internet mobilny i takie sytuację się zdarzają, jednak chciałbym im jakoś zapobiec do momentu podłączenia światłowodu (trochę to jeszcze zajmie). Czy są może jakieś inne przyczyny takiego zjawiska i nie jest konieczne pobieranie dodatkowych programów? Z góry dziękuję za każdą pomoc.
Dodam jeszcze, że telefon jakiego używam to Xiaomi mi a2.
Dodam jeszcze, że telefon jakiego używam to Xiaomi mi a2.