Więc nie masz zwarcia, możesz podłączyć ten przewód tam gdzie on był
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therePROgamerEvil wrote:Albo.....diody....Sprawdź to ,,testem diody" miernika. Często zakresy omomierza nie wykrywają diody w kierunku przewodzenia.rezystancja pomiędzy naszym białym kablem powodującym spalenie bezpiecznika 2A, a masą wynosi 12kOhm i stale rośnie, gdy sondy wzmacniacza są przyłożone (kondensatory?)
HD-VIDEO wrote:
a ja widzę na fizycznej płytce #131
Krzysztof Kamienski wrote:Albo.....diody....Sprawdź to ,,testem diody" miernika. Często zakresy omomierza nie wykrywają diody w kierunku przewodzenia.
PROgamerEvil wrote:Przedwzmacniacze podłączone białym kablem, do obu płytek dochodzi napięcie, bezpiecznika nie pali.
PROgamerEvil wrote:Jak są łączone te żarówki ze sobą?-Podłączenie jednej żarówki- zwarcie z rezystancją 64 Ohm
-Podłączenie drugiej żarówki- zwarcie z rezystancją 60Ohm
-Podłączenie obu żarówek na raz- zwarcie z rezystancją 94Ohm.
398216 Usunięty wrote:PROgamerEvil wrote:Jak są łączone te żarówki ze sobą?-Podłączenie jednej żarówki- zwarcie z rezystancją 64 Ohm
PROgamerEvil wrote:-Podłączenie jednej żarówki- zwarcie z rezystancją 64 Ohm
PROgamerEvil wrote:Żaróweczki łączone równolegle do plusa (żółtego kabelka) i masy.
PROgamerEvil wrote:To wytłumacz mi, bo nie ogarniam, w jaki sposób połączenie równoległe dwóch żarówek po ok. 70 omow daje wypadkowo 90 omów?Żaróweczki łączone równolegle do plusa (żółtego kabelka) i masy.
olaf x wrote:To jakim cudem raz wychodzi ok. 70 omów a innym razem 90?Żaróweczki... nie ma położenia w którym świecą obie na raz. Do +17,5 są obie dołączone, a do masy naprzemiennie ,
PROgamerEvil wrote:Wracam więc do pytania numer jeden; w jaki sposób połączenie równoległe dwóch żarówek po ok. 70 omow daje wypadkowo 90 omów?Ja mam na myśli żaróweczki podświetlenia skali.
PROgamerEvil wrote:Ale schemat masz? Chłopie! Albo zacznij myśleć, albo zmień specjalizację. Wybacz ale nawet największy specjalist5a od programowania czy komputerów jakieś podstawy mieć musi. Samo "chcenie" magnetofonu Ci nie naprawi, a wszyscy mądrzy tego forum nie będą w stanie nadzorować każdego Twojego pomiaru, roku, lutowanego kabelka czy wsadzanej żarówki. Sam musisz wiedzieć co robisz, a przecież to Ty masz ten sprzęt pod nosem i to Ty powinieneś wiedzieć "do czego ten kondensator służy"....nie wiem do czego ten kondensator służy.