LeDy wrote: goralpm wrote: Ilość kanałów 4k na satelitach jest bardzo mała.
W Polsce chyba tylko Canal+ 4K i na czas ME TVP 4k
Plus jakieś tam kanały demo, gdzie idzie w kółko jeden i ten sam kilkuminutowy materiał.
Więc za bardzo na 4k z satelity to się nie nastawiaj.
Aczkolwiek:) Na pewno odbiornik 4k będzie -przynajmniej w złożeniach - przyszłościowy, bo może pojawi się więcej kanałów 4k.
Kupno odbiornika za 350zł czy poniżej, ma naturalnie sens, jeśli to ma być zastępstwo do odbiornika dostarczanego z pakietem operatora.
Ale jak chcesz coś więcej, to za 3 miesiące zaczniesz żałować, wydanych 350zł.
Wspomniany tu VU+ Uno 4k SE, naturalnie za 350zł nie kupisz (nie wiem czy kupisz poniżej 1000zł) ale na pewno warty jest przemyślenia jakie mogą być twoje w przyszłości potrzeby. VU+ może stać się centrum multimedialnym w domu.
Na pewno nie jest warty przepłacania w stosunku do tego co ma do zaoferowania
Ustym. Nie ma nic mniej a można kupić 4 Ustymy za cenę jednego VU+. To, że 4K jest mało nie znaczy, żeby kupować obecnie tuner bez 4K.
10 maluchów nie zastąpi mercedesa.
To tylko do porównania, że z VU+ masz 4 jakieś tam odbiorniki z niższej klasy.
Cena swoje robi, zwłaszcza w tym temacie, cena jest odzwierciedleniem tego co siedzi w środku pod maską.
Dodano po 14 [minuty]: qucia wrote:
No tak de facto na nc+ jest ich trochę więcej bo dochodzi Muzem 4K i NASA 4K . Ale na astrze jest ich trochę. I jeszcze zapytam, o ile mogę , czy tuner z aukcji
https://allegro.pl/oferta/zgemma-h9s-dekoder-4k-enigma2-e2-ccam-oscam-youtub-7903795896
jest taki sam w parametrach jak USYM ?
No niby tak, jak ci napisałem, masz garstkę programów 4k.
NASA 4k pooglądasz przez naście minut, i sam stwierdzisz, że lecą powtórki - to nie jest NASA Live TV! nie ma tam startów rakiet czy konferencji na żywo ze stacji ISS - jak jest na YouTube.
Co do USYM - to o ile się nie mylę, to ukraiński klon Octagon SF8008
I zawsze uważaj na osoby, które ci doradzają na zasadzie: "a panie, za to to pan kupisz tyle ile tych gorszych".
Bo to nie są porady ale raczej żal, że sami nie posiadają czegoś lepszego.
Ja ci napisałem, VU+ tanie nie jest. Ale to nie jest tak, że płacisz drożej za "logo". Płacisz więcej bo pod maską jest zupełnie coś innego.
VU+ to centrum medialne w domu. Szybkość działania. Ilość dostępnego oprogramowania czy plugin-ów.
Wiec jak ci napisałem, jak chcesz się bawić w TV satelitarną plus centrum medialne, to nie wydawaj kasy na jakieś badziewia tylko dlatego, że są tanie, bo za 3 miesiące, zaczniesz żałować, ze nie dołożyłeś i nie kupiłeś porządnego sprzętu, a już wydałeś te 350 zł.
Więc zanim dokonasz zakupu - nie napalaj się! Na spokojnie, rozważ co chcesz robić, i czy to jest tylko do oglądania NASA TV (które idzie w kółko i za kilka godzin przestaniesz oglądać) ew. czegoś innego, czy chcesz testować, jakie możliwości daje dziś spryest do odbioru TV Sat?
Jak chcesz mieć niezależny odbiornik sat. i nie używać odbiornika dostawcy TV, to kup najtańsze co jest. Nie wiem czy USYM jest najtańszy.
Jak chcesz coś więcej, to pomyśl dłużej:)