Telefon Lenovo K6 Note jakieś 2-3 miesiące temu zaczął się ładować np. do 50-70 procent max (po całej nocy i rano musiałem podpiąć go jeszcze raz żeby dociągnął do 100) Zmieniłem kabel usb, sprawdziłem kilka ładowarek wszystko podobnie... W tej chwili telefon ładuje się tylko z jednej ładowarki (fast). Nie można podładować go z powerbanka czy zapalniczki (ikona ładowania miga ale mocy nie przybywa) co bywa uciążliwe...
Bateria nie jest oryginalna , jakieś 1/5 roku włożyłem zamiennik i jeśli już naładuje się do pełna to trzyma dobrze... Czy wymiana płytki z portem USB może tutaj pomóc ? I ewentualnie czy może ktoś potwierdzić że antena, która jest zintegrowana w tym module jest dużo gorsza od oryginalnej i po wymianie płytki pojawiają się problemy z łapaniem zasięgu?
Pozdrawiam
Bateria nie jest oryginalna , jakieś 1/5 roku włożyłem zamiennik i jeśli już naładuje się do pełna to trzyma dobrze... Czy wymiana płytki z portem USB może tutaj pomóc ? I ewentualnie czy może ktoś potwierdzić że antena, która jest zintegrowana w tym module jest dużo gorsza od oryginalnej i po wymianie płytki pojawiają się problemy z łapaniem zasięgu?
Pozdrawiam