Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renualt Scenic 2001 - Skąd uzyskać kod do kluczyka i immo

cwieslawc76 10 Jul 2021 13:00 438 9
    cwieslawc76
    Level 2  
    Renualt Scenic 2001 - Skąd uzyskać kod do kluczyka i immo Renualt Scenic 2001 - Skąd uzyskać kod do kluczyka i immo Witam,

Proszę o pomoc, w odpaleniu auta, po wymianie grotów przy kluczykach (wymieniane tylko groty, + mechanizm stacyjki, elektronika nie była ruszana), auta nie można odpalić. Na desce rozdzielczej szybko mruga lampka immo. Walczę z tematem już drugi tydzień po drodze przeczyściłem styki, sprawdziłem bezpieczniki, oraz musiałem wymienić rozrusznik bo od tego ciągłego kręcenia poprzedni padł. Pętla przy stacyjce została tylko odłączona i przyłączona z powrotem.

Podaje nr VIN
    VF1JAA50E24397994
    Cyfry z kluczyka
    S108627BN0
    B-S4031

Renualt Scenic 2001 - Skąd uzyskać kod do kluczyka i immo Renualt Scenic 2001 - Skąd uzyskać kod do kluczyka i immo

Przepraszam, jeżeli napisałem nie w tym dziale co trzeba,
    spinacz
    Level 41  
    Kolego Ty nie potrzebujesz kodu bo ty masz pastylki immo w kluczyku.
    Pastylka czyli transponder to ta kosteczka z napisem B-S4031.
    Najprawdopodobniej masz pecha i to był zbieg okoliczności, teraz potrzebujesz kogoś kto Ci sprawdzi z czym dokłądnie jest problem z immo.
    Możliwe że wystarczy dopisać jeszcze raz klucze i będzie po problemie albo jeszcze coś innego się wydarzyło.
    Pętle odpinałeś już po awarii czy przed ??

Dodano po 2 [minuty]:

Bardzo dokładnie sprawdź czy pętla jest podłączona prawidłowo, czy nie urwały się gdzieś przewody bądź czy nie uszkodziłeś mechanicznie pętli.
    cwieslawc76
    Level 2  
    Pętla była odpięta podczas wymiany wkładu kluczyka, Wyjąłem moduł immo - wydaje się że jest wszystko ok, Poniżej fotka Renualt Scenic 2001 - Skąd uzyskać kod do kluczyka i immo
    spinacz
    Level 41  
    No to trzeba pod kompa podpiąć.
    adam7009

Level 40  
    jaki silnik?
    cwieslawc76
    Level 2  
    Właśnie podpiąłem, są jakieś błędy ale niestety brak mi wiedzy w tym zakresie, poniżej fotki Renualt Scenic 2001 - Skąd uzyskać kod do kluczyka i immo Renualt Scenic 2001 - Skąd uzyskać kod do kluczyka i immo Renualt Scenic 2001 - Skąd uzyskać kod do kluczyka i immo Renualt Scenic 2001 - Skąd uzyskać kod do kluczyka i immo

Dodano po 1 [minuty]:

Silnik 1,9 dci
    spinacz
    Level 41  
    No i wygląda jak by kluczyk nie był przypisany do auta.
    Po wykasowaniu błędów jakie wracają ?
    cwieslawc76
    Level 2  
    Znalazłem jeden komunikat, "stan =1 brak procesu uwierzytelnienia pomiędzy kodem transpondera a kodami zapisanymi przez moduł zespolony w kabinie: kluczyk nie rozpoznany", niestety nie mogę znaleźć opcji gdzie go można dodać

Dodano po 43 [minuty]:

Udało się znaleźć jeszcze jeden komunikat: ET128 Nowy transponder w kluczyku - co nie jest raczej zgodne z prawdą, gdyż elektronika w kluczykach została bez zmian - bo wymieniany był tylko grot.
    spinacz
    Level 41  
    Kolego powtarzam Ci że immo nie ma w elektronice tylko to jest osobna pastylka, opisałem Ci ją.
    Możliwe że masz pecha i wykodowały się pastylki albo kręcisz i nie piszesz prawdy.
    Musisz przeprowadzić procedure dopisania nowych kluczyków i powinno być ok.
    Diagnoza Clip'em?
    adam7009

Level 40  
    Zmień kod typu blokady na 2