Mam zamiar kupić zasilacz awaryjny, ale potrzebny jest mi tylko do podtrzymania zasilania modemu/routera. Mam laptop, który ma swoją baterię, więc tutaj nie ma problemu. Mieszkam na wsi i są u mnie częste wyłączenia prądu, często bardzo krótkie, np. wyłączają na parę sekund, włączają, wyłączają, itp. Często jest tak w czasie burz. Tak czy inaczej, potrzebuję zasilacza do podtrzymania pracy modemu/routera, żeby nie zerwało mi się połączenie internetowe. Poza tym boję się, że tego typu wyłączenia i włączenia mogą zepsuć sprzęt.
Nie wiem jednak, jaki zasilacz awaryjny byłby najlepszy do modemu/routera - online, offline, line-interactive? I dlaczego?
Może ktoś mógłby zasugerować także jakiś konkretny sprawdzony model?
Powtarzam raz jeszcze, nie chodzi o podtrzymanie zasilania całego komputera i monitora, a jedynie modemu/routera.
Pzdr
Nie wiem jednak, jaki zasilacz awaryjny byłby najlepszy do modemu/routera - online, offline, line-interactive? I dlaczego?
Może ktoś mógłby zasugerować także jakiś konkretny sprawdzony model?
Powtarzam raz jeszcze, nie chodzi o podtrzymanie zasilania całego komputera i monitora, a jedynie modemu/routera.
Pzdr