Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toshiba 39L2333D - na ekranie tylko DO NOT POWER OFF oraz SCAN

Wykolejony 11 Jul 2021 22:19 1194 5
    Wykolejony
    Level 11  
    Posiadam telewizor Toshiba 39L2333D który nie był wykorzystywany jako główny telewizor i większość życia spędził wyłączony.
    Od jakiegoś czasu wywala komunikat "DO NOT POWER OFF" i udaje że przeprowadza jakieś skanowanie. Wcześniej pomagało wyłączenie i włączenie do prądu ale aktualnie zawziął się na amen. Google podpowiada że problem jest powszechny i winę ponosi któraś z pamięci, ale nie mam obeznania w serwisie telewizorów, a wiem że są różne rewizje płyt głównych i wersje matryc stąd zwracam się do szanownego grona z prośbą o pomoc na nakierowanie - który scalak jakim wsadem potraktować?
    Załączam zdjęcia płyty głównej i podłużnej płytki matrycy.
    marek07
    Level 18  
    trzeba wgrać flasha do pamięci płyty głównej
    Wykolejony
    Level 11  
    @jeloi jestem przekonany że próbowałem kiedyś z pendrivem i znalezioną gdzieś aktualizacją i nie działało, a teraz poszło. Dzięki!
    @marek07 problemem zdaje się być mało żywotna pamięć. Możesz wskazać która to kość na płycie? Zrobiłbym sobie dump na przyszłość póki telewizor działa i wymienił tego dziada.
    Wykolejony
    Level 11  
    Wojtek M wrote:

Widziałem ten wątek gdy szukałem informacji i nie sugerowałem się nim zbytnio bo dotyczy mniejszej wersji i nie zawiera zdjęć płyty. Ale widzę że 25q64 na mojej też siedzi. Mam komplet informacji, dzięki.