Witam mam problem odnośnie normalnego włączenia komputera. I3 10100f Gigabyte b460m d3h GTX 970 zotac 2x4 tam ddr4 3200 zasilacz 550 SP plus gold dysk SSD Kingston 120gb. Problem jest taki złożyłem na nowo komputer jedyne co mi ze starego zostało to skrzynka karta graficzna i pamięć SSD oraz HDD. Na SSD 120gb zainstalowany był normalnie windows 10. Odłączyłem go od starej płyty głównej Gigabyte ga-h61ma-d2v i podłączyłem do nowej. Włączam komputer i na początku zanim włączył się wgl bios były jakieś 3 wiersze coś takiego.
>>Checking Media Presence....
>>Media Present.
>>Start PXE over IPv4 on MAC: 18-C0-4D-97-03-94.
Nastepnie znikło i włączył się BIOS. Teraz za każdym razem jak włączam komputer ten komunikat już nie wyskakuje, tylko z automatu bios się włącza.
W komunikacie biosu jest napisane że nie znaleziono urządzenia z możliwością rozruchu. Zakładam że problem jest natury czysto technicznej i należy wszystko ustawić w jakiejś kolejności odpowiednio. Prosiłbym o wytlumaczenie co należy zrobić aby normalnie windows wystartował.
Dodam kilka zdjęć z biosu.
>>Checking Media Presence....
>>Media Present.
>>Start PXE over IPv4 on MAC: 18-C0-4D-97-03-94.
Nastepnie znikło i włączył się BIOS. Teraz za każdym razem jak włączam komputer ten komunikat już nie wyskakuje, tylko z automatu bios się włącza.
W komunikacie biosu jest napisane że nie znaleziono urządzenia z możliwością rozruchu. Zakładam że problem jest natury czysto technicznej i należy wszystko ustawić w jakiejś kolejności odpowiednio. Prosiłbym o wytlumaczenie co należy zrobić aby normalnie windows wystartował.
Dodam kilka zdjęć z biosu.