Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaką pralkę, zmywarkę oraz kuchenkę kupić?

Warso10 14 Jul 2021 17:53 441 5
    Warso10
    Level 2  
    Cześć,

szykuje się sporo zmian w mieszkaniu moich rodziców i potrzebujemy kupić sprzęt AGD. Najpilniejsze są:

*lodówka (najlepiej szara lub czarna, z możliwie jak największą zamrażarką)
    *kuchenka gazowa z piekarnikiem (pod zabudowę, jeszcze nie znam wymiarów :/)
    *zmywarka

Co do wymiarów, to na 99% będą standarowe rozmiary tych sprzętów.

Zauważyłem, że w wielu popularnych sklepach są teraz promocje na 2 i kolejny sprzęt, więc warto coś poszukać.

I tutaj ogromna prośba do Was, ludzi, którzy mają sporo wiedzę na temat tego sprzętu, co wybrać? Budżet na wszystko to +/- 5000 zł.

Jakie marki są najbardziej solidne? Na co zwracać uwagę? Czy warto dołożyć kilka stówek na coś lepszego?

Proszę o propozycję sprzętu. Odwdzięczę się na pewno! ;)
    mrice
    Moderator of Home appliances
    Warso10 wrote:
    *kuchenka gazowa z piekarnikiem (pod zabudowę, jeszcze nie znam wymiarów :/)

2 osobne urządzenia czy jako zestaw ?
    Tu bym się rozejrzał w Elektroluxie i spółkach córkach (AEG, Zanussi) jeśli płyta gazowa osobno to w zasadzie marka wedle uznania, to urządzenia proste jak cep.

Lodówkę i zmywarkę osobiście poszukał bym z rodziny Bosch / Siemens, modele wg uznania jak się spodobają.
    Warso10
    Level 2  
    Jako zestaw oczywiście ;)
    mrice
    Warso10 wrote:
    Jako zestaw oczywiście

Dla czego tak ? Nie lepiej jako osobne urządzenia ? Nie dość, ze łatwiej wówczas o serwis pieca, to można go umieścić wyżej, np w słupku przez co użytkowanie jest po stokroć wygodniejsze.
    Warso10
    Level 2  
    Z tego względu, że w kuchni nie ma za dużo miejsca, chciałem po prostu kupić jedna rzecz (piekarnik na dole, a wyżej kuchenka gazowa) i mieć to z głowy.

Możecie podać linki do jakichś konkretnych sprzętów? Chociażby lodówki do około 2200 zł?
    mrice
    Nie robie chłodnictwa na codzień, ale sądzę, ze temat wygląda podobnie jak w pozostałych ich urządzeniach, czyli bazowa konstrukcja ta sama, później sprzęt się rózni detalami. Tak jak pisałem wcześniej, dobierz wedle znania, jak ma być duży zamrażalnik to wybieraj z największego wzrostu. Nie wiem czy jeszcze są chłodnie bez onfrostów, ale jeśli tak to ja zdecydowanie kupił bym bez.