Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opóźnienie otwierania bramy JA592 i programowanie pilota

Asfalturbo 23 Jul 2021 10:45 1236 8
    Asfalturbo
    Level 4  
    Dzień dobry, podłączyłem zestaw bramowy FAAC ze sterownikiem JA592 i mam dwa problemy.
    1. Po wciśnięciu sygnału (z pilota bądź na centralne) sygnał się pojawia dioda się zapala na Open_A i dopiero tak po 5 sekundach brama się otwiera. Przy zamykaniu również tak jest - zwłoka 5 sekundowa. Gdzieś to można przestawić żeby odrazu brama reagowała bez tej zwłoki?
    2. Mam jeden pilot który był zaprogramowany od początku i dodatkowo 3 do zaprogramowania. Piloty Genuis Echo TX4. Wciskam na sterowniku Sw1 czyli kanał pierwszy, dioda miga, wciskam przycisk na pilocie który chce zaprogramować dioda świeci ciągłym przez chwilę i znowu miga, odczekuje aż przestanie. Pilot reaguje wysyła sygnał i na radiu świeci się kontrolka przy wciśnięciu pilota jednak nie uruchamia bramy (nie swieci się Open_A).
    alosza65
    Level 16  
    lampa ostrzegawcza swieci 5 s. potem rusza brama wył. ta funkcje a co do pilota dany kanał 2 razy naciskasz wył. na chwile zasilanie i sprawdż.
    gadek80
    Level 29  
    Fukncję opóźnienia wyłącza u mnie w centrali MPS4522 więc u Ciebie powinno być podobnie tylko musisz znaleźć to w istrukcji

U mnie musisz zaczekać aż diody przy programowaniu pilotów przestaną migać i dopiery wtedy można sprawdzać poprawność, bo miganie oznacza czekanie na zaprogramowanie kolejnego pilota.
    PiotrWinkowski
    Level 2  
    Witam, mam ten sam problem opisany w 1 punkcie. Brama dopiero startuje po ok 5 sekundach od wcisniecia przycisku.
    Proszę o pomoc jak to zmienić.
    Dodam, że dopiero tak się stało jak podłączyłem fotokomórki zamykające.
    Jak miałem bez fotokomórek brama startowała od razu.
    PiotrWinkowski
    Level 2  
    Nie wiem co to PF ale opoznienie otwierania skrzydel na DS1 , przelacznik 11 i 12 mam na OFF.
    Logika EP
    PiotrWinkowski
    Level 2  
    Dziękuję za informację, nie doczytałem tego, ponieważ nie montowałem jeszcze lampy ostrzegawczej i ominąłem ten wątek 🙂
    W najblizszych dniach dam znać czy pomogło.
    Pozdrawiam 🙂
    PiotrWinkowski
    Level 2  
    Dziękuję jeszcze raz, brama od razu reaguje.
    Pozdrawiam