Michu11024 wrote: buryyzenekk wrote:
Napisze od początku odnośnie samych wibracji takiego szarpania:). Przy ruszaniu ale nie zawsze mam wrażenie że bardziej i częściej drży jak dłużej pojeżdżę np w autostradzie w korku. I wczoraj poprosiłem znajomego aby ruszył moim autem u zauważyłem jak powoli puszcza sprzęgło i próbuje ruszyć to Koła wpadają w takie wibracje.... Czyli oprucz że drży w kabinie pasażera w środku w aucie ze aż całe fotole drgają widać to po zagłówkach to Koła same w sobie tak.
A gdy jedziesz np na 3 biegu i dodasz gazu to szarpie? W zawieszeniu wszystko ok nic nie puka? Bo mogą być przeguby wewnętrzne (te od strony skrzyni) półosi rozwalone. Ale to by było słychać też. Jak będziesz jechał to wsłuchaj się czy występują dźwięki podobne do uderzeń podczas gwałtownego przyspieszania, szczególnie na wysokim biegu, z niskich obrotów. Ciężko mi tak jednoznacznie stwierdzić. Jedyny sposób to znalezienie dobrego mechanika który wysłucha, zobaczy i zdecyduje czy demontować i sprawdzać. Jak zdemontuje i sprawdzi to wtedy będziesz dopiero wiedzieć na 100%.
nic takiego nie odczułem jak przyspieszam normalnie bez szarpnięć i nic nie słyszę aby jakos przeguby szumiały albo coś w tym rodzaju, i te szarpnięcia są przy dłuższej jeździe tylko przy ruszaniu, i czasami jak dojeżdżam do skrzyżowania redukuje do jedynki trzymam sprzęgło na tej jedynce wciśnięte to czuję jak by samochodbnieornwo pracował takie ala wibracje, a jak już wrzucę na luz z wciśniętym sprzęgłem to nic takiego nie ma tylko na jedynce i na wstecznym ale to też nie zawsze...
Dodano po 57 [sekundy]: Michu11024 wrote: buryyzenekk wrote:
Napisze od początku odnośnie samych wibracji takiego szarpania:). Przy ruszaniu ale nie zawsze mam wrażenie że bardziej i częściej drży jak dłużej pojeżdżę np w autostradzie w korku. I wczoraj poprosiłem znajomego aby ruszył moim autem u zauważyłem jak powoli puszcza sprzęgło i próbuje ruszyć to Koła wpadają w takie wibracje.... Czyli oprucz że drży w kabinie pasażera w środku w aucie ze aż całe fotole drgają widać to po zagłówkach to Koła same w sobie tak.
A gdy jedziesz np na 3 biegu i dodasz gazu to szarpie? W zawieszeniu wszystko ok nic nie puka? Bo mogą być przeguby wewnętrzne (te od strony skrzyni) półosi rozwalone. Ale to by było słychać też. Jak będziesz jechał to wsłuchaj się czy występują dźwięki podobne do uderzeń podczas gwałtownego przyspieszania, szczególnie na wysokim biegu, z niskich obrotów. Ciężko mi tak jednoznacznie stwierdzić. Jedyny sposób to znalezienie dobrego mechanika który wysłucha, zobaczy i zdecyduje czy demontować i sprawdzać. Jak zdemontuje i sprawdzi to wtedy będziesz dopiero wiedzieć na 100%.
nic takiego nie odczułem jak przyspieszam normalnie bez szarpnięć i nic nie słyszę aby jakos przeguby szumiały albo coś w tym rodzaju, i te szarpnięcia są przy dłuższej jeździe tylko przy ruszaniu, i czasami jak dojeżdżam do skrzyżowania redukuje do jedynki trzymam sprzęgło na tej jedynce wciśnięte to czuję jak by samochód nie równo pracował takie ala wibracje, a jak już wrzucę na luz z wciśniętym sprzęgłem to nic takiego nie ma tylko na jedynce i na wstecznym ale to też nie zawsze...