Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

VU+DUO 4K se i kilka OSCAM-ów

waldi_l 27 Jul 2021 07:48 5004 2
    waldi_l
    Level 11  
    Proszę o informację jeśli ktoś z Was miał podobny temat na "warsztacie". Wpadł mi w ręce nowy VU+Duo 4K SE. Wrzuciłem na niego najnowszy ATV 7.0 + OScam+konfigi. Wszystko działa jak trzeba, ale nie wiem jak skonfigurować żeby dekoder "widział kilka OScamów, tzn kilka wersji OScam. Dokładnie chodzi mi o 2 wersje żeby w menu była możliwość zmiany OScama. Po prostu na jednej karcie chodzi lepiej jeden a na drugiej inny. Kiedyś robiłem takie coś w nBOX i bez problemu się dało, był dodatkowy plik w folderze gdzie binarka i w nim były podane ścieżki do plików. Może ktoś z Was już trenował taki temat, to będę wdzięczny za podpowiedź. Pozdrawiam.
    tomaszlonski
    Level 30  
    Zainstaluj kilka oscam i je zmieniaj.

W nowym nie tworzy katalogów to trzeba sobei samemu je utworzyć w /etc/tuxbox/config/ dla każdego oscam i zmienić ścieżki w skryptach uruchomieniowych na ten katalogi.
    W /etc/init.d/ nalezy zdublować skrypt uruchomienia oscamu i poprawić ścieżki na drugi oscam i katalog z konfiguracją.

Inną opcją jest zainstalować drugi oscam jako cardserwer i załączyć obydwa.

Najlepiej to zainstalować stare ATV 6.4, 7 jest nowa więc problemy z testowym systemem rozwiązuj na forum ATV.
    Anonymous
    Level 1