trojan 12 wrote: Sama choinka to pikuś- poszukaj masy do lampy.
Z migaczami już trochę gorzej bo strasznie oszczędnie to opisałeś.
Przyczyna może być taka sama jak w lampie tylnej.
Sprawdź podłączając prowizorycznie masę do lamp.
To jutro zaczynam szukać masy w tylnej lampie. A co do kierunkowskazów to tak jak pisałem bez włączonych świateł mijania działają bez zarzutu, a przy włączonych światłach dają kolka błysków i gasną pomimo tego że wajcha jest w pozycji włączony, jak się wajchę tryknie to ponownie daje kilka błysków i gaśnie. Taki sam efekt dla lewego jak i dla prawego kierunku.
Dodano po 2 [minuty]: Qbuś wrote: W Peugeocie mojej żony były takie same objawy z kierunkowskazami, diagnoza- uszkodzony przełącznik przy kierownicy (popękana tasiemka łącząca), pomogła wymiana przełącznika na zamiennik (nowy).
Tak najprościej choć nie do końca, bo montowali kilka rodzajów zespolonych i mam problem z jednoznacznym doborem. Dwa razy już kupowałem w hurtowni i zwracałem bo nie ten.
Dodano po 1 [minuty]: trojan 12 wrote: Przełącznik zespolony jest trochę kosztowny i pracochłonny. Warto sprawdzić prostą usterkę.
Nowy oryginał około 900 plnów. Na shrocie 350 plnów, zamienniki zaczynają się około 60 plnów. Masz jakiś pomysł gdzie i jak szukać ?