Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

whirlpool ADP 9965 kod F4

PRYMI 27 Oct 2005 22:14 10769 12
    PRYMI
    Level 11  
    Witam,
    Tak jak w temacie zmywarka po zakończeniu zmywania wyświetliła kod błędu F4 i już nie ruszyła, Co może być przyczyną. Z tego co udało mi się znaleść wynika ze jest to problem z odprowadzeniem wody. Na co mam zwrócić uwagę przy czyszczeniu pompy, spustu itd.
    Z góry dziękuje za pomoc
    pozdrawiam
    PRYMI
    User removed account
    User removed account  
    PRYMI
    Level 11  
    zmywarka ruszyła na chwile, ale teraz jest w niej woda stoi na dnie
    User removed account
    User removed account  
    Jasxx
    Level 21  
    1. Pompa nie wylewa wody - jest uszkodzona.
    2. Uszkodzony czujnik membranowy poziomu wody - pokazuje cały czas obecność wody.
    3. Uszkodzony czujnik optyczny (opcjonalnie) poziomu wody - można go wytrzeć, bo być może jakiś paproch z brudów osiadł na czujniku.
    4. Zatkany odpływ wody - pompa w określonym czasie nie wylewa odpowiedniej ilości wody i dlatego jest błąd.
    PRYMI
    Level 11  
    nr serwisowy: 854296510790

Zmywarka po resecie i włączeniu tylko buczy tak jak by pompa miała zablokowany wirnik.
    Ile kosztuje pompa do tego typu zmywarki jak by nie udał mi się jej doprowadzić do stanu używalności.
    User removed account
    User removed account  
    PRYMI
    Level 11  
    W jaki sposób najprościej sie do niej dostać?
    (zmywarka jest zabudowana)
  • Helpful post
    User removed account
    User removed account  
    PRYMI
    Level 11  
    Zmywarka już działa :) wielki dzięki za pomoc
    Zablokowany był wirnik pompy
    wch
    Level 11  
    Bleble wrote:
    F4
    problem z odprowadzeniem wody (pompa , czujnik. itp)

mam podobny problem z moim whirlpoolem ADP4510, po włączeniu nie nabiera wody do mycia ,słychac tylko jak pompa odprowadzania wody pracuje, chociaz wody juz w zmywarce nie ma, po kilku minutach zatrzymuje sie i dioda mruga 4 razy. filtry przeczyściłem, dopływ wody jest, odpływ też jest drożny. gdzie mam szukać usterki? może jakiś czujnik? który i jak go sprawdzić?

pozdrawiam
    wch
    Adam-T
    Level 40  
    Sprawdź czy nie masz wody na spodzie zmywarki (ew. szukaj wycieku).

Pozdrawiam
    Adam
    wch
    Level 11  
    wody zostało niewiele w zagłębieniu filtra, odgłos z pracy pompy wydaje sie być prawidłowy, nie słychac jakiś niepokojących stuków. na spodzie zmywarki pod giętką rurą odprowadzającą wode pojawiła sie bardzo niewielka plamka płynu nie wygląda to na wode.