Ok jak zdobędę te rezystory to napiszę.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thererr4 wrote:Q 501 - 2sc2785 Kolektor.
rr4 wrote:Właśnie zastanawiałem się czy te kołki wlutowane w płytę są do mierzenia prądu spoczynkowego.
rr4 wrote:zostawiłem 1,87V.
rr4 wrote:Dawniej tranzystor konkretnego typu np. 2sc5198 miał rzeczywiście takie parametry jakie widniały w katalogu. Dzisiaj już tak nie jest z tego powodu że w Chinach produkuje się tranzystory o marnych parametrach które mają na obudowie wydrukowane np. 2sc5198 ale wewnątrz to już nie jest tranzystor który ma parametry 2sc5198 tylko znacznie słabsze.Z grubsza przejrzałem ich parametry (wzmocnienie, prąd, częstotliwość) i moim zdaniem będą się nadawać.
rr4 wrote:(także tych ze sprawnego kanału których nie ruszałem) mają połączenie z radiatorem
rr4 wrote:Nie ma a stare mają plastikowe plecy.
rr4 wrote:Masz rację podłożyłem papierki pod oba tranzystory i zwarcie zniknęło.
rr4 wrote:-0,02V to jest punkt TP1 o ile dobrze widzę.
rr4 wrote:Napięcia na kolektorach tranzystorów mocy są +50 na Q502 i - 21,5V na Q503. To chyba nieprawidłowe wartości. Wg schematu powinno być +38 i odpowiednio
- 38V
rr4 wrote:Ujemna sonda (czarny kabel) na metalowej części obudowy ma połączenie również z radiatorem.
SlawekKedra wrote:Zmierz też zmienne napięcie zasilające wzmacniacz. Z żarówką jest ono niższe niż to w sieci. Chciałbym wiedziec o ile niższe.