Witam, problem z chłodziarko zamrażarka Amica BK316.3.
Urządzenie ma 3 lata
- chłodziarka schładza do max 15 stopni
- zamrażarka mrozi niby normalnie - wydaje się ok
- zbiera się woda w lodowce na dole
Wyciągałem dziś termostat żeby sprawdzić czy przewodzi prąd - sprawdzałem multimetrem i niby ok. Wiecie co może być przyczyna awarii i ile moze kosztować potencjalna naprawa? Co można jeszcze zrobić zanim zawołam serwisanta.
Dodano po 1 [godziny] 24 [minuty]:
zwarlem na stale kable termostatu i schlodzila do 12 stopni
Dodano po 4 [godziny] 33 [minuty]:
Generalnie dzis zwarlem te styki przy termostacie i w pewnym momencie mialem temp powietrza 6 stopni i na tylnej sciance zrobil sie lód (lodowka chodzila tak kolo 2h z przerwami ktore robilem sztucznie wylaczajac ja z pradu). Wlozylem teraz termomet do zamrazarki i mam -17 poki co
Urządzenie ma 3 lata
- chłodziarka schładza do max 15 stopni
- zamrażarka mrozi niby normalnie - wydaje się ok
- zbiera się woda w lodowce na dole
Wyciągałem dziś termostat żeby sprawdzić czy przewodzi prąd - sprawdzałem multimetrem i niby ok. Wiecie co może być przyczyna awarii i ile moze kosztować potencjalna naprawa? Co można jeszcze zrobić zanim zawołam serwisanta.
Dodano po 1 [godziny] 24 [minuty]:
zwarlem na stale kable termostatu i schlodzila do 12 stopni
Dodano po 4 [godziny] 33 [minuty]:
Generalnie dzis zwarlem te styki przy termostacie i w pewnym momencie mialem temp powietrza 6 stopni i na tylnej sciance zrobil sie lód (lodowka chodzila tak kolo 2h z przerwami ktore robilem sztucznie wylaczajac ja z pradu). Wlozylem teraz termomet do zamrazarki i mam -17 poki co