Dostałem dwa dni temu nowe dekodery EVOBOX (Lite oraz PVR). W porządku – opcją cofania obrazu i z nagrywaniem. Ale nikt nie potrafił mi odpowiedzieć w jaka sposób ustawić listę „ulubionych” czyli własną kolejność programów. Pięć osób z infolinii twierdziło, że po przyciśnięciu na pilocie klawisza „Menu” na górnej liście wyboru pojawi się napis „programy TV”. Nie chcieli przyjąć do wiadomości, że nie ma takiej pozycji. Metodą prób doszedłem do tego, że do stanu który chcieli uzyskać dochodzi się poprzez naciśnięcie klawisza na pilocie... „program TV”. Rozwija się menu, w którym jest pozycja dodawania do ulubionych. Ale tutaj znów utknąłem, bo po dodaniu własnej listy programów nie wiadomo jak ustawić, by wyświetlały się jako domyśle. Nie działa (jak to było przy starszych dekoderach) przełączanie między listą ogólną polsatowską, a ulubionymi. Znów nie wiedział o tym ani punkt sprzedaży (proponowali, by sprawdzić w instrukcji, a tam nic takiego nie ma), ani infolinia. W jakiś sposób mi się to udało. Dopiero po jakimś czasie doszedłem do tego, że (już po ustawieniu listy ulubionych) trzeba znów przycisnąć klawisz „Program TV” i wyszukać na liście „oglądaj”. Wskoczyło i działa. Nie wiem jeszcze tylko w jaki sposób płynnie zarządzać listą, tak by się w dwóch kolumnach wyświetlały wszystkie i ulubione i by można było między nimi dokonywać zmian, lub zmieniać kolejność stacji w ulubionych. Jeśli ktoś wie, to proszę o wskazówki.