Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Subaru Legacy III - Brak świateł mijania/postojowych z tyłu

xaw 27 Aug 2021 15:46 750 5
    xaw
    Level 13  
    Witam.

Mam problem z Subaru Legacy III, auto nagle straciło światła mijania z tyłu. Stop i kierunki działają normalnie. Sprawdzone bezpieczniki. Na bezpiecznik nr 5 (10A) jak i na lampy tylne nie dochodzi prąd.

Jakieś pomysły nieinwazyjnego rozwiązania czy pozostaje szukanie po wiązkach ?
    Jak steruje światłami manetka, jest jeden obwód sterujący światłami z przodu i z tyłu czy wychodzą dwa osobne ?

Nie mam doświadczenia stricte z subaru, może ktoś dysponuje rozpiską wiązki...

Podświetlenie tablicy również nie działa, oświetlenie przyczepy tak samo (kierunki i stop na przyczepę działają).

Pozdrawiam
    xaw
    Level 13  
    Masa jest, przekaźniki Ok.
    Ireneo
    Level 42  
    xaw wrote:
    Witam.

Mam problem z Subaru Legacy III, auto nagle straciło światła mijania z tyłu.

Pozdrawiam

Jesteś pewny że z tyłu masz światła mijania?😂😂😂😂
    xaw
    Level 13  
    Ireneo wrote:
    xaw wrote:
    Witam.

Mam problem z Subaru Legacy III, auto nagle straciło światła mijania z tyłu.

Pozdrawiam

Jesteś pewny że z tyłu masz światła mijania?😂😂😂😂

Nabijasz sobie posty ? Człowieku zamiast pomocy durne odzywki i łapanie za słówka ... Ogarnij się.

Auto zrobione, pomoc z forum angielskiego. Zawinił zwatowany wcześniej bezpiecznik, właściciel przyznał się po dłuższej rozmowie, że nie miał bezpiecznika i wsadził drut w bezpiecznik pod maską. Przepalona wiązka. Polutowane, zabezpieczone, auto śmiga.

Mimo wszystko dziękuję za zainteresowanie.

Pozdro

Dodano po 31 [sekundy]:

j.w.