Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theremelas wrote:W poniedziałek zobaczę co mam na stanie czy znajdę jakiś dobry coś pomyślimy
mako122 wrote:bbmax wrote:ja to sie zastanawiam co fix tool i flasher ze zbironikiem
Możesz napisać coś więcej na ten temat?
Jakieś linki?
Cena?
Dokumentacja?
bbmax wrote:mako122 wrote:bbmax wrote:ja to sie zastanawiam co fix tool i flasher ze zbironikiem
Możesz napisać coś więcej na ten temat?
Jakieś linki?
Cena?
Dokumentacja?
no wlasnie cena jest tu minusem bo u dealera 950euro za programator i 280eu za kawalek kablaz wtyczka
dokumentacja szczatkowa...
st.sitarz wrote:Dzień dobry Witam wszystkich. Wielki szacunek za wykonaną pracę i dokumentację.
Mam pytanie może ma ktoś do sprzedania taką szybko złączkę a właściwie szarą zawleczkę którą zaznaczyłem na zdjęciu. Jest to złącze przewodu wyjściowego AdBlue ze zbiornika do wtryskiwacza (Peugeot 5008 II). Z góry dziękuję.
st.sitarz wrote:Dzień dobry Witam wszystkich. Wielki szacunek za wykonaną pracę i dokumentację.
Mam pytanie może ma ktoś do sprzedania taką szybko złączkę a właściwie szarą zawleczkę którą zaznaczyłem na zdjęciu. Jest to złącze przewodu wyjściowego AdBlue ze zbiornika do wtryskiwacza (Peugeot 5008 II). Z góry dziękuję.
ZlPu wrote:Ale pompa nadal nie działała.
Jako kolejny błąd wykryłem jeden z tranzystorów MosFet (mostek H).Układ musi być zawsze wyłączany na pusto (zbiornik i przewody muszą być zawsze puste), aby zapobiec zamarzaniu i krystalizacji płynu w układzie. Dlatego zmienia się kierunek obrotów (mostek H)
bbmax wrote:
mako122 wrote:Ponawiam prośbę:
Poszukuje czujnika ciśnienia ( prawdopodobnie takie oznaczenie handlowe ma ten czujnik: HM8500C SCR Urea Pressure Sensor) https://www.ever-smart.com/product/99.html
W celu wykonania pomiarów i opracowania tematu dotyczącego tego czujnika.
Mam przygotowane stanowisko pomiarowe ale czujnik który mam prawdopodobnie jest uszkodzony.
Jeśli ktoś dysponuje takim czujnikiem to proszę o informację. Mogę kupić taki czujnik albo po testach zwrócić.
Oczywiście nie robię tych testów tylko dla siebie. Wszystkie informację i wyniki pomiarów umieszczę w tym wątku.
![]()
![]()
![]()
Model No.: HM8500Jplace of origin: Chinause: Pressure Sensorprinciple: Resistance SensorOu⁸tput: Analog SensorAmplifier type: Analog Outputjack: Analogtechnology: Resistive
wrzosek wrote:Mój elektrozawór otwiera się dopiero przy 8v. Czy to dobrze?
wrzosek wrote:Testy robiłem wczoraj po wyjęciu zespołu pompa zawór akumulator.
Pompa zasilanie 12v, elektrozawór 4,8 (z trzech paluszków) - pompa się kręci, zawór nie otwarty.
Pompa zasilanie 12v, zdemontowany elektrozawór - pompa bardzo szybko zassała wodę.
Dzisiaj zasilaczem z możliwością regulacji napięcia zmierzyłem,że pełne otwarcie zaworu jest przy 7 v.
Jakie napięcie daje płyta sterująca na elektrozawór?
wrzosek wrote:elektrozawór 4,8 (z trzech paluszków) - pompa się kręci, zawór nie otwarty.