No to juz pewnie kwestia konkretnego samochodu/sterownika. W Citroen C4 2.0 2015 jest to 70stC.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therecscrobo wrote:obwód "niebieski" podgrzewanie akumulatora mocznika - 212,0 Ω wartość jest poprawna ?
rklucz1297 wrote:Witam, ja miałem problem ze zbiornikiem w c4 Picasso II 2.0 hdi błąd "ciśnienie mocznika" i zasięg 1100km. Dzisiaj wymontowałem i okazało się że czujnik temperatury na płycie grzałki zbiornika przekłamuje (żółte przewody) miał rezystancję 353 ohm. Zamontowałem nowy termistor 10kohm w wężyku około 25cm. i wcisnąłem go przez otwór wiązki w okolicę tej grzałki w dnie zbiornika ta aby nie bawić się w rozcinanie. Prawdę mówiąc to nie wiem jak się zabrać do rozebrania tego zbiornika i dolnej części smoka z grzałką i potem poklejenia żeby było szczelne. Po wymianie tego termistora wszystko działa prawidłowo. Nie wiem jakiej techniki używacie do rozebrania i poklejenia zbiornika może ktoś się podzieli i wrzuci jakieś fotki z rozebranego zbiornika. Prawdę mówiąc to dzięki tym informacją z postu bez problemu się uporałem bo to co pokazywał komputer to stek bzdur.
Dziękuje i pozdrawiam.
frenchiemech1982 wrote:Czy można naprawić lub wymienić czujnik poziomu w zbiorniku adblue bez wymiany całego zbiornika. Kiedy dane na żywo na diagbox mówią, że zbiornik jest pusty, podczas gdy w rzeczywistości jest pełny.