Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka. - Problem z zapychajacym sie filtrem doplywowym.

kamilgontarz 03 Sep 2021 22:23 123 8
    kamilgontarz
    Level 2  
    Witam. Mam mega problem.
    Co 2 tyg musze wysuwac pralke z zabudowy gdyz pokazuje sie komunikat zapchanego węża dopływowego....
    Kupa rdzy i takiego blota rdzawego.
    Co może być tego przyczyna? Czy wąż dopływowy może rdzewiec? Czy zawór może rdzewiec? Skad nagle pojawil. Sie problem.... Trwa on od 2mce i co 2tyg musze czyscic siateczke doplywowa...
  • Helpful post
    ta_tar
    Level 39  
    kamilgontarz wrote:
    Czy wąż dopływowy może rdzewiec? Czy zawór może rdzewiec?

Anie jedno ani drugie nie powinno rdzewieć.
    Zapewne masz stary układ zasilający w wodę (stare rury wodne). Możesz zastosować jakiś filtr przed pralką w takim bardziej dostępnym miejscu aby go łatwiej wyczyścić.
  • Helpful post
    olador
    Level 36  
    H2O - jak stan techniczny instalacji wodnej?
    gps79
    Level 32  
    Rdza i kamień w instalacji wodociągowej. Możesz zainstalować większy filtr do na wężu doprowadzającym wodę do pralki.
    trojan 12
    Level 38  
    Zastosuj coś takiego. Nie sugeruj się ceną filtra ale ceną wkładu i czasem używania.
    oferta/filtr-wody-wstepny-caly-dom-3-stopniowy-zmiekczacz-9859448960
    Wpisz w wyszukiwanie Allegro bo cały link nie przejdzie.
    78db78
    Level 42  
    Odkręć wąż od pralki i daj wylew wody do wanny zlewu zobaczysz co leci może takie coś pomoże. Wodę masz ze studni czy sieć? Inne krany sitka w bateriach się nie zapychają?
    kamilgontarz
    Level 2  
    olador wrote:
    H2O - jak stan techniczny instalacji wodnej?

To 20 letni blok...
    Doplyw wody to trojnik. Do pralki, do zmywarki i kranu. W kranie woda pędzi, do zmywarki też.... Mam problem tylko z pralką.... 😔A jest w takim miejscu i jeszcze na niej stoi suszarka.... Masakra,

Dodano po 3 [minuty]:

78db78 wrote:
    Odkręć wąż od pralki i daj wylew wody do wanny zlewu zobaczysz co leci może takie coś pomoże. Wodę masz ze studni czy sieć? Inne krany sitka w bateriach się nie zapychają?

Nic innego się nie zapycha. Tylko problem z pralka co 2 tyg.... Az do wyświetlenia komunikatu zapchany doplyw i znów czyszczenie. Jutro odkrece, wyczyszcze sitko i spuszcze wode z węża do miski białej... Moze cos wyplynie. Najgorzej ze wszytko mam zabudowane.. Nawet wąż za meblami...
    gps79
    Level 32  
    Autorze, mam podobnie wyglądające sitko, aczkolwiek nie zapycha się tak bardzo. Dodatkowy większy filtr pomoże (z jakimkolwiek sitkiem), bo będzie większa powierzchnia do odkładania się brudów.