Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Odkurzacz wciagajacy wode jako odkurzacz piorący

HaolleM 08 Sep 2021 11:35 537 3
    HaolleM
    Level 1  
    Dzien dobry,
    Mam rozwiazanie mojego problemu ,ale przed zakupem wolalbym zapytac doswiadczonych ludzi o opinie co o tym mysla.
    Myslalem nad zakupem odkurzacza pioracego a ze przeszkadza mi to ze to np nie bedzie piana tylko woda bedziemi psikac nalewo i prawo (dorywczo sprzatam samochody w komisie aut uzywanychu kolegi jego sprzetam )to pomyslalem tak:
    Kupie odkurzacz wciagajacy wode myślałem nad WD 3 Karcher a srodek na niose w inny sposob.
    Znajomi czasem mnie pytaja czy prywatnie im auta nie posprzatam, czemu nie .Wiem ze jak bym szedl w sprzatanie aut to i to odkurzacz pioracy dokupilbym a ten WD3 jako zwykly zostawil.
    Ale wgl czy tak mozna? Czy WD3 da rade
    Jestem ciekawy waszej opini.
  • Helpful post
    konsum
    Level 27  
    Ja tak w domu czyściłem tapicerkę narożnika z wykorzystaniem odkurzacza bez workowego.
    To nie było to.
    Moim zdaniem wyrzucisz pieniądze w błoto nie dużo ale jednak.
    Lepiej od razu kup piorący, zazwyczaj wychodzi tak, że jak się chce przyoszczędzic to później trzeba więcej wydać.
    A jak masz fach w ręku to wiesz ile zleceń będziesz miał właśnie na pranie kanap, narożników, dywanów itp.
  • Helpful post
    tzok
    Moderator of Cars
    HaolleM wrote:
    Myslalem nad zakupem odkurzacza pioracego a ze przeszkadza mi to ze to np nie bedzie piana tylko woda bedziemi psikac nalewo i prawo
    Nie bardzo rozumiem to zdanie, ale w typowym odkurzaczu piorący woda nigdzie na zewnątrz nie psika. Środek piorący jest podawany wewnątrz końcówki piorącej i z niej jest odsysany.

Jeśli używasz środków które się pienią, do zbiornika na brudna wodę musisz dodać środek neutralizujący pianę, inaczej możesz uszkodzić odkurzacz, jak piana dostanie się do silnika.
  • Helpful post
    jerry1960
    Level 36  
    Ile masz pieniędzy do wydania . Jak odkurzacz do dywanów i tapicerki to karcher Puzzi. Cena ponad 2000 PLN.