Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Chrysler Voyager 94 AWD automat jezdzi tylko na L

MaxMaj 29 Oct 2005 13:09 3956 9
    MaxMaj
    Level 16  
    Wiyam wszystkich mam juz nawet nie tylko ja taki dziwny problem w Chrysler Voyager 3,3 AWD samochod jedzie tylko na L lub na D lecz do momenty przelaczenia biegu wtedu rozlacza skrzynie nastepnie jezeli przelacza znowu na L luz nie jedzie do momentu wylaczenia i ponownego zalaczenia samochodu. Najdziwniejsze to ze wlasnie znajomy kupil samochod z dokladnie taka sama usterka. Mam wrazenie ze poprostu skrzynia jest w trybie serwisowym. Czy ktos z was mial tali przypadek lub sie z nim spotkal ?

Dodano po 7 [minuty]:

A i wstecznego tez nie ma
    jarsaw
    Level 23  
    sprawdz poziom oleju, nastepnie dwa czujniki w skrzyni patrzac od przodu auta w okolicy gdzie znajduje sie linka sterujaca tak w polowie skrzyni czujniki maja po dwa kable, trzeba wykrecic i sprawdzic czy niema na nich opilkow metalu jesli sa to lepiej od razu zmienic olej i filtr jak by co to sluze rada
    MaxMaj
    Level 16  
    Wyciagnal mi mechanik skrzynie tarczki sa ok wiec co moze byc przyczyna
    jarsaw
    Level 23  
    sprobuj go gdzies podlaczyc pod komputer bo inaczej bedzie ciezko zdiagnozowac
    datatomek
    Level 26  
    Jaka jest dokładnie skrzynia? Czy jest sterowana elektronicznie?Prawdopodobnie włącza sie w tryb LimpIn,jest to do zrobienia.
    MaxMaj
    Level 16  
    w jednej skrzyni mechanik znalazl usterke beben poscil na spawie ale druga dzisiaj
    datatomek
    Level 26  
    Nie pozostaje nic innego jak i tak odczytać błędy zanim cokolwiek zacznie się robić.Jaki to jest symbol skrzyni? (na necie można znaleźć w/g modelu i rocznika,a nie chce mi się latać po stronach).Jest sterowana przez komp? Do swojej skrzyni mam serwisówkę,i wydaje mi się że są te same ale głowy nie dam....Pozdr..
    MaxMaj
    Level 16  
    komputera on nie ma wiec blegow nie da sie zczytac a serwisowki do skrzyn zbieram wiec moge prosic na maxmaj(malpa)wp.pl . Dzieki
    datatomek
    Level 26  
    Nie wydaje mi się żeby była w takim razie w trybie awaryjnym,skoro jest bez komp.Nie powiem żebym był jakimś specjalistą ale miałem już kilka problemów przez które udało mi się przejść.A to głównie dzięki swojej wnikliwości.Fakt że nie za wiele jest osób które tak naprawdę dobrze się na tym znają.O zgrozo wiele by opowiadać z jakimi ja "fachowcami od amerykanów"miałem do czynienia.Aż dziw że stoją u nich auta.A może właśnie dlatego tam są:) No ale do rzeczy. Na stronach www.asu.pl jest profesjonalny serwis skrzyń,pod warszawą.Kolega ma takie same auto jak pańskie,lecz on miał brak masy na skrzyni(D Caravan'94).Niby takie banalne,ale możliwe do powtórzenia w następnym aucie.Tylko dlatego wspominam,że w tamtym drugim też ta sama usterka(tak pan twierdzi).Więc pewnie jakiś banał.Tylko ciężki do znalezienia.Serwisówkę mam na papierze,więc nie obiecuję że będzie to szybko:)...Pozdr..
    MaxMaj
    Level 16  
    wrescie zrobione uszkodzony kosz zostal wymieniony i dolozona jedna tarczka bo byl za duzy luz na nich Wielkie dzieki i TEMAT ZAMKNIETY w razie jakis pytan dotyczacych skrzyni mozna pisac nabieram doswiadczen wiec moze pomoge.