Ile masz głośników? 2 w przednich drzwiach i 2 w tylnych? Jedne są dwudrożne(w przednich drzwiach)? A te drugie(chyba w tylnych) mają osobny wysokotonowy?
Przednie drzwi do OUT CH1 i OUT CH2 we wzmacniaczu a tylne do OUT CH3 i OUT CH4.
RivivaNektarJablkowy wrote:
Czerwona czincza do r out a biała do l out w radiu?
Tak w radiu OUT we wzmacniaczu IN.
KanałyIN CH1 i CH3 do OUTR z radia, a CH2 i CH4 do OUTL z radia
Tylnie głośniki maja tak jakby w sobie w środku mniejsze głośniki, przód ma dół i na górze tweeterki org ponieważ dużo lepsze od tych hertza podobno.
Odpuściłem sobie dziś podpięcie, strasznie ciemno i z latarka średnio wszystko sprawdzać a chce się upewnić przed podpieciem czy wszystko dobrze zrobiłem.
No to wygląda że wszystko jest ok, ale sprawdź za dnia. Przykręć sobie te pokrętła "GAIN" we wzmacniaczu prawie na minimum jak będziesz odpalał, żeby nie chuknęło membranami z tych głośników. Po włączeniu ustaw radio na 3/4 głośności i wyreguluj (przekręć w kierunku max) GAIN ten z lewej jest dla CH1, CH2 głosniki przednie i z prawej dla CH3 i CH4 głośniki tylne na tyle by jak najgłośniej, ale czysto grały. Zastanawia mnie jeszcze czy wyjście z radia OUTL i OUTR są sterowane poziomem głośności w radiu(sądzę że tak) ale że to VK to kto wie.
A mogę ch1/3 podpiąć do l żeby było kolorami a r w radiu do ch2/4? Ładnie w tedy będzie od czerwonego w radiu do czerwonego w wzmaku, taka drobna estetyka 😅
Kurde trochę się już pogubiłem z tym, ch1ch2 to przód głośniki ch3ch4 to tył, tweeterki z przodu zostaną tak jak były wpięte w kostki. Remote co idzie z czinczami wepnę w remote, g masa a B+ do + z aku, zostają czincz, czerwona czincze chciałem wpiąć kolorem do r out a biała do l out i czerwona z rozgałęźnika do ch2/4 a biała do ch1/3, czyli to połączenie będzie po prostu złe? Przepraszam ale teraz już zaczynam sie gubić z tymi czinczami :/
Podłącz tak jak dla ciebie będzie estetyczniej, cerwone do czerwonego, białe do białego. ważne żeby jeden rozgałęziacz był do CH1,3 a drugi do CH2,4.
Ważne żeby było dobrze podpięte estetykę można odstawić w sumie na bok, tak jak doradzisz tak podepnę, bardzo dziękuje za pomoc gdyby nie ty to bym sobie raczej nie poradził.
Dodano po 1 [minuty]:
Napisałeś 1/3 do r czyli 2 białe do czerwonego tym najbardziej mi zamieszałeś wszystko :D
Dodano po 8 [godziny] 55 [minuty]:
Orku przepraszam za niektóre moje głupie pytania, jestem bardo wdzięczny tobie bo jako jedyny pomogłeś do końca ktoś jeszcze tez skomentował wiec dziękuje wszystkim żeby nie było :D
Dodano po 9 [minuty]:
Orku, zacytuje napisałeś tak: Tak w radiu OUT we wzmacniaczu IN.
KanałyIN CH1 i CH3 do OUTR z radia, a CH2 i CH4 do OUTL z radia i tak podpiąć czy mogę po mojemu? Chodzi mi tylko o to z r out w radiu ma czerwony kolor wyjścia na czincze a w wzmaku ch1/3 maja białe wejścia na czincze, o to mi chodzi teraz mam mętlik w głowie 😅😁
Dodano po 32 [minuty]:
dwudrożne mam chyba z tyłu wpięte w kanał ch3-4, przód mam zwykły głośnik na dole i do górzę w boczku tweeterek tylko zamiast syczek z hertza z całego tego zostawu z zdj co mam to zostawiłem org z vaga bo ponoć lepiej grają, z tyłu zaś mam tylko w dole głośnik i ten głośnik ma w sobie tak jakby drugi w środku wielkiego mały.
do 30min będę szedł do auta, mam tylko nadzieję że nic nie spale :d
Dodano po 7 [minuty]:
mam jeszcze pytanie bo jak w radiu miałem ustawienia że mogłem ustawiać kropką gdzie przenoszę dzwięk to skąd teraz radio będzie wiedzieć który to który głośnik.
Dodano po 4 [minuty]:
Od wzmaka do głośników mam tak wpięte uważałem ze tak będzie najrozsądnie: ch1-lewy przód, ch2 prawy przód, ch3-lewy tył, ch4-prawy tył.
Nie będzie wiedzieć, możesz tylko regulować balans lewa strona/prawa strona, natomiast przód/tył regulujesz sobie na wzmaniaczu pokrętłami "gain". niestety wychodzą z radia tylko 2 czincze, a głośniki masz 4, taki kompromis. Ewentualnie mozesz też którąś parę( przednią) podłączyc bezpośrednio do radia, tylną parę zostawić we wzmacniaczu, a dwa wolne kanały we wzmacniaczu wykorzystać do Subwoofera po zmostkowaniu kanałów.
Tak, to są filtry Full- całe pasmo, HPF filtr górnoprzepustowy, obcina basy. LPF Filtr dolnoprzepustowy przepuszcza tylko basy, wskazane do subwoofera. jeszcze są pokrętła z Hz to od jakiej częstotliwości filtry mają zacynać/kończyć ucinanie pasma.
Nie wiem do czego może być ten przełącznik, masz instrukcję poczytaj. Jak dasz wszystkie kanały na full to te pokrętła z Hz nie będą działać. Jeszcze jedna myśl, może ten przełącznik to jakieś tłumienie, OdB, 6dB, lub 12dB, ale tu strzelam.
Działa, orku mam pytanie, głośniki gdy wyłącze muzykę szumią i piszczą delikatnie, drugie pytanie czy przez te rozlgazeniki słabej jakości może trochę gorzej grać? Gra głośno ale nie za czysto :/
Dodano po 3 [godziny] 52 [minuty]:
Próbowałem to jakoś wyregulować i fajnie głośno gra ale trochę jestem rozczarowany :/ mam 3 myśli w głowie przez co może nie grać czysto dźwięk gdy pod głośnie : słabe radio, za słabe głośniki lub te rozgałęziacze psują jakość dźwięku a są one najtańsze z marketu bo chciałem już to spiąć( zamówię lepsze) co myślicie przez co może jakość dźwięku nie być zadowalająca?
No to tak, możesz podłączyć i posłuchać bez rozgałęziaczy, na dwóch głośnikach(tych lepszych), wtedy wykluczysz rozgałęziacze. Sprawdź też wtedy czy piszczą i szumią. Ale osobiście stawiam na radio, szajs. A ciekawe co będzie podzas jazdy, może będzie słychać silnik w głośnikach.No i też nie wymagaj za wiele od tych nie wielkich rozmiarów głośników, wiele mocy z nich nie wyciśniesz, dobrze byłoby je odciążyć z basu tymi filtrami(to by może czyściej grały) i doinwestować zestaw o Subwoofer pasywny
No to tak, możesz podłączyć i posłuchać bez rozgałęziaczy, na dwóch głośnikach(tych lepszych), wtedy wykluczysz rozgałęziacze. Sprawdź też wtedy czy piszczą i szumią. Ale osobiście stawiam na radio, szajs. A ciekawe co będzie podzas jazdy, może będzie słychać silnik w głośnikach.No i też nie wymagaj za wiele od tych nie wielkich rozmiarów głośników, wiele mocy z nich nie wyciśniesz, dobrze byłoby je odciążyć z basu tymi filtrami i doinwestować o Subwoofer pasywny,
Odpalę zapłon cisza przykręcę żeby odpalić i z głośników słychać stuk dość głośno, byłem się przejechać gra naprawdę głośno ale zero przyjemności z dźwięku, bez wzmaka grało ciszej ale dużo czyściej spróbuje zrobić tak jak mówisz odpiąć rozglaezniki i wpiąć same czincze.
Odpalę zapłon cisza przykręcę żeby odpalić i z głośników słychać stuk dość głośno
Proponuję dla testu odpiąć czincze całkowicie od wzmacniacza i zrobić ten manewr z kluczykiem, wtedy będziesz wiedział gdzie to powstaje, czy we wzmacniaczu czy w radio. Tylko REMOTE nie odłączaj.
Odpalę zapłon cisza przykręcę żeby odpalić i z głośników słychać stuk dość głośno
Proponuję dla testu odpiąć czincze całkowicie od wzmacniacza i zrobić ten manewr z kluczykiem, wtedy będziesz wiedział gdzie to powstaje, czy we wzmacniaczu czy w radio. Tylko REMOTE nie odłączaj.
Ok tak postępie tylko już nie dziś :/ kurczę naprawdę fajnie głośno gra ale dźwięk jest mega kaszana jak dam głośność do połowy jak głośno gra słychać w tle szumy czy coś podobnego, jak dam w radio dźwięk na 0 to słychać tak samo ale trochę mniej
Ten przełącznik 12,6,0 dB testowałeś? to może jakieś tłumienie /cZułość wejścia? na pewno od basu? zmień na 6 i zobacz, bo moze będzie trochę ciszej a czyściej.
Ten przełącznik 12,6,0 dB testowałeś? to może jakieś tłumienie /cZułość wejścia? na pewno od basu? zmień na 6 i zobacz, bo moze będzie trochę ciszej a czyściej.
a wiec tak: poszukałem instrukcji i znalazłem w niej pisze że to bass boost te 12db-6db-0db, zaraz wrzucę zdj instrukcji, zastanawia mnie czy czasami źle nie podpiąłem głośników w instrukcji pisze że przod do front a front pokazany po tak jakby pod ch3-ch4, wrzucę zdjęcia i wszystko będzie jaśniejsze niż mój opis :d trochę już się w tym gubię ale zaczynam rozumieć i kolejna rzecz którą będę potrafić sam :)
Dodano po 4 [minuty]:
Dodano po 17 [minuty]:
z instrukcji wychodzi na to że, przyjmijmy że od lewej kanały na głosniki to 1-2-3-4 i tak podpinałem głośniki, pierwsze dwa wtyki +/- to przód kierowca, drugie dwa wtyki to przód pasażer, trzecie to lewa tył i ostatnie to prawy tył a z instrukcji wynika że głośnik kierowca przód do trzeciego, przód pasażer do czwartego a lewy tył do pierwszego i prawy tył do drugiego. dobrze teraz napisałem ? muszę przepiać głośniki?
Gdy zamieniłem przód z tyłem według instrukcji po odpaleniu zapłonu z głośników strasznie dziwny dźwięk, wróciłem do poprzedniej kolejności podpięcia głośników, odziwo póki co nie słychać szumów ale dalej dźwięk bez rewelacji
Te zamienianie tych głośników jest bez sensu. Miałeś podłączyć czincze bez rozgałęziaczy. Jaki jest efekt? Rozgałeziacze mogą powodować skutki jakie piszesz, wszak sygnał się rozdziela, co za tym idzie słabnie. Stąd moze być kiepska jakość i zakłócenia(piski trzaski). Jeśli bez rozdzielaczy będzie lepiej, to trzeba się będzie przeprosić z tym konwerterem HI/LO.
Jesteś tam?
Podłączyłem bez rozgałęziaczy, efekt? Gra przód i może trochę mniej szumi, strzelam ze wina radia:/ zaczynam się zastanawiać nad jakimś 2din Pioneer, czy może być tak ze to wzmacniacz?
Wzmacniacz możesz przetestować telefonem, odpinasz czincze od radia, a podłączasz telefon przez jack-czincz i test jak to gra z telefonu. VK to nie jest jakaś super firma, więc wszystko może być możliwe. Może masz jakiegoś ziomka z jakimś firmowym radiem? możesz na próbę podmienić.
Wzmacniacz możesz przetestować telefonem, odpinasz czincze od radia, a podłączasz telefon przez jack-czincz i test jak to gra z telefonu. VK to nie jest jakaś super firma, więc wszystko może być możliwe. Może masz jakiegoś ziomka z jakimś firmowym radiem? możesz na próbę podmienić.
Ja posiadam 2din znajomi maja raczej 1din markowe, kostki pewnie by nie pasowały? Bo jeśli podejdą p&p to mogę podmienić radio
Dodano po 18 [minuty]:
Dwie czincze wsadziłem w środkowe wtyki chincz na wzmaku, gra sam przód narazie tak zostawię, fajnie jak bym miał to radio na podmiankę
Srodkowe wtyki to OUT(nie bardzo rozumiem jak może to tak grać) można by tak jeszcze wykombinować, żeby radio podłączyć do CH1 CH2, a z OUT zapętlić czinczem do CH3, CH4.