Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Podłączenie satelitów 15 i subwooferów 18 przez mixer Numark DXM06 i crossover Behringer CX3400

Dzixonn 18 Sep 2021 22:25 573 3
    Dzixonn
    Level 3  
    Witam. Mam taki zestaw pasywny
    mixer Numark DXM06
    Crossover Behringer cx3400
    Dwie końcówki mocy:
    CROWN LPS 2500
    American Audio V3000
    2 x górki na 15" SICA 2-way
    2 x subwoofer 18" Beyma 18g400
    Mam takie pytanie, czy da się pominąć crossover lub podłączyć satelity 15" z tym mixerem przez te końcówki mocy w takiej konfiguracji żeby grały całym pasmem? A subwoofery przez crossover?
    Lub wszystko przez crossover tak żeby nie obcinało zbytnio pasma przy satelitach? A może jeszcze jakaś inna kombinacja połączenia?
    Poniżej wstawiam zdjęcia tego co jest z tyłu urządzeń. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Podłączenie satelitów 15 i subwooferów 18 przez mixer Numark DXM06 i crossover Behringer CX3400 Podłączenie satelitów 15 i subwooferów 18 przez mixer Numark DXM06 i crossover Behringer CX3400 Podłączenie satelitów 15 i subwooferów 18 przez mixer Numark DXM06 i crossover Behringer CX3400 Podłączenie satelitów 15 i subwooferów 18 przez mixer Numark DXM06 i crossover Behringer CX3400
    kszczepanex
    Level 15  
    Cześć, główne wyjście z mixera to master, możesz podłączyć jeden wzmacniacz i te nadstawki EDIT: do spokojnego słuchania, ale przydałoby się więcej informacji na temat tych górek.
    Może zacznijmy od tego, czy masz już jakieś przewody, czy chcesz dobierać od nowa? We wszystkich Obudowach głośników są wejścia SPEAKON?
    Dzixonn
    Level 3  
    Cześć. Kable jakie mam to:
    2xRCA na 2xDuży Jack mono
    2x XLR na 2x XLR męski na żeński
    2xRCA na 2xXLR męski
    Nadstawki jak i subwoofery mają po 2 wejścia SPEAKON i chciałbym ustawienie stereo dla górnych kolumn jak i dla subwooferów. Kable speakon do kolumn posiadam ale do końcówek mocy i crossovera chyba brakuje mi jakichś kabli do takiej konfiguracji lub te co mam są nieodpowiednie?
  • Helpful post
    kszczepanex
    Level 15  
    RCA -> XLR - od wyjścia MASTER do wejść INPUT w crosoverze
    XLR -> XLR - od wyjść LOW w crosoverze do INPUT wzmacniacza od dołów
    XLR -> XLR - od wyjść HIGH w crosoverze do INPUT wzmacniacza od nadstawek

Przeczytaj jeszcze jak mają być ustawione przyciski i jak się obchodzić z tym crosoverem (np. nie przełączać tych przycisków podczas pracy). Pewnie to wiesz, ale zawsze warto przypomnieć ;)

https://www.instrukcjaobslugipdf.pl/behringer/cx3400/instrukcja?p=5