andrew01 napisał: o ile sposób pomiaru przez ostatnie 10 lat nie uległ zmianie
Bynajmniej nie powinien.
andrew01 napisał: możliwe, że mój obecny Bosch WAE24363PL nie jest na tyle stary aby łapać się na legendarną jakość Bosch'a,
WAE to był przedostatni wypust legendy Boscha.
andrew01 napisał: Nie zliczę ile razy wymieniałem fartuch, grzałkę, pompki, odpływ, nie wspominając też o reanimacji płytki sterownika.
Fartuch to tylko i wyłącznie wina użytkownika. Grzałka, pompa, rzecz eksploatacyjna. Jeśli zastosuje się dobrej jakosci części zamienne to zmienia się raz na lata.
Sam mam pralkę z tej serii ale akurat pod szyldem Siemens, jest z 2003 roku, fartuch wymieniłem raz, bo poprzedni właściciel go zapuścił, pompę raz, grzałka ori, amortyzatory oraz w silniku szczotki i łożyska. Czyli typowa gama eksploatacyjna, to jak oleje czy paski w aucie.
andrew01 napisał: Ja wiem, że to nie jest najważniejsze, ale jednak ładnie to też wygląda gdy pralka i suszarka są dopasowane (będą stały jedna na drugiej).
Dla jednego estetyka jest najważniejsza, innemu lata koło pióra, to już temat względny i osobisty i tu dyskutować nie ma co
andrew01 napisał: Zapytałem o doświadczenia z używania tej pralki tutaj, ponieważ uważam znajdujące się tu wypowiedzi za dużo bardziej wiarygodne, aniżeli wszelkiego rodzaju opinie widniejące na stronach sklepów internetowych.
Opinie na stronach sklepu to rzeczywiście śmiech na sali, ale są i tacy którzy się na to łapią. Tu niestety zbyt dużo opinii od użytkowników pewnke nie zbierzesz, bo trafiają tu głównie ludzie jak mają problem z swoim sprzętem, a ot tak forum przegladają osoby bardziej zainteresowane mechaniką itd, nie mniej może ktoś się trafi.