logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Co sądzą o wyglądzie elektrody na zagranicznych forach

Gelip 26 Wrz 2021 19:28 933 13
REKLAMA
  • #1 19627826
    Gelip
    Poziom 36  
    Ocena: 607
    Ostatnio na zagranicznym forum dałem link do pliku na elektrodzie. Oto co napisał pewien użytkownik z Chicago po kliknięciu w niego:
    Cytat:
    When I click on that click it takes me to some scary site which requires registration, etc.

:| :|
  • REKLAMA
  • #2 19627838
    clubber84
    Poziom 39  
    Ocena: 1706
    Dla mnie strona logowania czy inne, są bardziej czytelne na nowej odsłonie, niż starej.
    Chyba, że osobom z zewnątrz domyślnie ładuje się stary wygląd elki.
  • #3 19628052
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 19628066
    Gelip
    Poziom 36  
    atom1477 napisał:
    Przecież tu nie o to chodziło. Gościa przestraszyło to że trzeba się rejestrować, a nie wygląd.

Jak nie o to, jak wyraźnie napisał "scary". Zresztą data rejestracji gościa na tamtejszym forum to 2003 rok i ma ponad 20 000 postów więc nie jest raczej z ery facebooka.
  • REKLAMA
  • #5 19628076
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 19628122
    Gelip
    Poziom 36  
    atom1477 napisał:
    Ale to słowo było w zdaniu. Miało kontekst. Nie ważne jak było "wyraźne".
    Mógł już zapomnieć że są strony wymagające rejestracji.
    To że ma konto od 2003 roku nie działa tu jako argument. Raczej na odwrót. Bardzo dawno się gdzieś rejestrował, więc już zapomniał jak to jest.

Skąd Ty możesz wiedzieć co gościu miał na myśli. Dla mnie też strona logowania w domyślnym wyglądzie wygląda jak strona zakładu pogrzebowego czy coś w ten deseń - tyle czerni.
  • REKLAMA
  • #7 19628537
    andrzej20001
    Poziom 43  
    Ocena: 6641
    Ja uzywam klasycznego , ten nowy to padaczka
  • #8 19628553
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 19629907
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #10 19629910
    arigato
    Poziom 28  
    Ocena: 85
    Tęczowa = kolorowa? A to co miałoby oznaczać?
    Bardziej czerwona = bardziej komunistyczna?
    Bardziej czarna = bardziej, że niby moja teściowa zmarła?
    Bradziej niebieska = bardziej więcej tleHu?
    Przepraszam bo się omyliłem = bardziej więcej powietrza?
    Bardziej...
    Mam wrażenie, że Szanowne Państwo ma nas w głębokim...
  • #11 19630238
    Włodzimierz Wojtiuk
    Poziom 32  
    Ocena: 271
    Gelip napisał:
    Ostatnio na zagranicznym forum dałem link do pliku na elektrodzie. Oto co napisał pewien użytkownik z Chicago po kliknięciu w niego:
    Cytat:
    When I click on that click it takes me to some scary site which requires registration, etc.

:| :|

Ja bym mu odpisał, że powinien się cieszyć z tego że wystarczy się tylko zarejestrować.
    a) brak testu przy rejestracji
    b) brak wymaganego stażu na forum
    c) brak płatności za pliki w zamian za b)
  • #12 19630254
    carrot
    Moderator Samochody
    Ocena: 3568
    "scary" to są strony, które przy rejestracji chcą ode mnie numer karty Visa :D
    Poszukajcie jakiegoś schematu w google images, wyskakuje takich mnóstwo
  • #13 19630265
    mipix
    Poziom 38  
    Ocena: 1469
    Ludzie mają różne, czasem bardzo zwariowane fobie, ten akurat się boi stron wymagających rejestracji :)
  • #14 19630308
    ArturAVS
    Moderator
    Ocena: 7766
    carrot napisał:
    "scary" to są strony, które przy rejestracji chcą ode mnie numer karty Visa

Dokładnie. To że gość się wystraszył rejestracji to nic nowego a być może ma złe doświadczenia z podobnymi stronami. Nieraz zdarza mi się w poszukiwaniu jakiegoś schematu czy DS trafić na stronę która żąda rejestracji. Większych problemów nie ma, choć chyba w większości forum można przeglądać jako gość to już z np. pobraniem załączników bywa różnie.
    Gelip napisał:
    Oto co napisał pewien użytkownik z Chicago po kliknięciu w niego:

To zapytaj dokładnie co go tak "scary" (przeraziło) w elektrodzie? Bo mnie np. "scary" obecność wojsk USA w kraju. (jak to mówił Siara w pewnym filmie; Ty go Kill him?)
    Gelip napisał:
    co gościu miał na myśli

Doprecyzuj co konkretnie miał na myśli, bo cytat który załączyłeś wyraźnie wskazuje na wymóg rejestracji (" Straszna strona która wymaga rejestracji etc.") a nie ma w nim nic odnośnie samego wyglądu.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja na temat wyglądu strony elektrody skupiła się na obawach użytkownika z Chicago związanych z koniecznością rejestracji. Uczestnicy forum zauważyli, że nowy interfejs jest bardziej czytelny, ale niektórzy użytkownicy mogą być zniechęceni wymogiem rejestracji, co może budzić lęk, zwłaszcza w kontekście doświadczeń z innymi stronami. Wiele osób podkreśliło, że rejestracja na elektrodzie jest stosunkowo prosta i nie wymaga dodatkowych opłat ani testów. Pojawiły się również komentarze dotyczące subiektywnego postrzegania estetyki strony, z porównaniami do stron o nieprzyjemnym wyglądzie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA