Witam.
A więc nie wiem co jest grane, ale jak wyregulowałem nacisk igły wg. instrukcji 1,5 gr to jak opuszczam ramię z igłą nawet nie dojeżdża do powierzchni płyty tylko od razu wraca w kierunku podstawki na ramię, jak na ciężarku zmienię nacisk igły na trochę więcej niż te 1,5 gr to dojedzie do powierzchni płyty i też od razu wraca w kierunku podstawki na ramię...
Ciężarek antyskatingu mam tak wcześniej ,jak pisze w instrukcji pomiędzy kreskami znaczników "1" i "2"
Nie mogę nigdzie znaleźć filmiku jak to wyregulować w tym modelu...
Tak to wygląda teraz...
https://youtu.be/sGHJFyN2Xsc
Celowo ramię z igłą ustawiłem minimalnie obok płyty aby nie uszkodzić igły i płyty, podczas próby uruchomienia aby to odtwarzało dzieję sie to samo.
Teraz znowu jest inaczej.
Wyregulowałem raz jeszcze, teraz odtwarza tylko podczas odtwarzania za szybko "leci" igła do środka płyty, gra tylko przeskakuje do środka, więc utwór wiadomo jest jakby " na skróty", reguluję teraz tym ciężarkiem od antiskatingu, ale nie pomaga, cały czas leci do środka podczas odtwarzania.
Może jest ktoś z Was ze śląska, bardzo bym prosił o pomoc, podjechałbym do kogoś z tym gramofonem kto się zna na tym i by mi pomógł...?