Witam,mam problem z zapłonem cdi do jawa 350ts.Podczas pomiaru napięcia na iskrowniku kopiąc starterem nożnym wychodzi mi napięcie od 4v do 6v czy to wystarczająco aby była iskra na świecach.Bo póki co nie ma.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therePyl wrote:Zapłon cdi magneto i cewki
hamunamtrapit wrote:tam była instalacja el. chyba 6v
Pyl wrote:wychodzi mi napięcie od 4v do 6v
Pyl wrote:napięcie z modułu do cewki jest też takie jak z iskrownika
Pyl wrote:z mojego modułu wychodzi 5 kabli szary gaszenie,czarny masa,czrwono czarny,biało czerwony i 2x pomarańczowy
Pyl wrote:.Skoro instalacja może działać bez aku to powinno być 12v czy jak?
Pyl wrote:Podczas pomiaru napięcia na iskrowniku kopiąc starterem nożnym wychodzi mi napięcie od 4v do 6v czy to wystarczająco aby była iskra na świecach
Pyl wrote:Przecież pisałem wyżej że napięcie z modułu na kablach pomarańczowych jest takie samo jak z iskrownika.Kabel czarno-czerwony z iskrownika jest połączony z
Dodano po 1 [minuty]:
Coś mi wyszło.Czarno-czerwony z iskrownika jest połączony z czarno-czerwonym z modułu.Nie napisałeś mi do tej pory nic czego bym nie wiedział.
Pyl wrote:Podczas pomiaru napięcia na iskrowniku kopiąc starterem nożnym wychodzi mi napięcie od 4v do 6v
mczapski wrote:Patrząc na załączone schematy nie potrafię zgadnąć jak steruje się iskrą dla dwóch cylindrów i gdzie podłączyć dwie cewki zapłonowe.
mczapski wrote:Bardzo dawno miałem do czynienia z Jawą a z dwucylindrową mało. Patrząc na załączone schematy nie potrafię zgadnąć jak steruje się iskrą dla dwóch cylindrów i gdzie podłączyć dwie cewki zapłonowe. Podłączenie do jednego zasilania i napędzanie jednocześnie dwóch obwodów to chyba niedorzeczne. Jak czytam schemat to akumulator jest tutaj marginalny (dla zapłonu). Natomiast dlaczego iskrownik nie połączony z masą to już nie pojmuję. Generalnie to mnie coś nie pasuje ale być może mam za mało wiadomości.Pyl wrote:Podczas pomiaru napięcia na iskrowniku kopiąc starterem nożnym wychodzi mi napięcie od 4v do 6v
W którym miejscu (przewodzie) i względem czego?