logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[ESP8266][Micropython] Przywrócenie go ze stanu cegły do działającego

Jewson 08 Paź 2021 02:37 735 3
REKLAMA
  • #1 19645417
    Jewson
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Witam, jakiś czas temu wgrałem na moje esp8266 (konkretniej nodemcu v2) firmware micropython i zacząłem się tym bawić, niestety po jakimś czasie popełniłem błąd w kodzie i zablokowałem przez przypadek repl i całą komunikację, odstawiłem go na półkę i powiedziałem że jeszcze do niego wrócę i postaram się go odcegłować. Właśnie nastąpił ten czas.
    Generalnie sam mikrokontroler się zgłasza na USB ale nie mogę się podłączyć do REPL a flashowanie za każdym razem kończy się fiaskiem, bo kod który jest załadowany z jakiegoś powodu to uniemożliwia. Jestem osobą skorą to spróbowania wszystkiego więc możemy spróbować wszystkiego.
    Natomiast narzędzia od nodemcu już mnie zawiodły, tak samo jak narzędzia od espressif'a.
  • REKLAMA
  • #2 19645599
    urkotrebor
    Poziom 21  
    Ocena: 80
    To może spróbuj wgrać cokolwiek w ARDUINO a jeśli się uda to zawsze możesz wrócić do micropython-a.
    Może COM-monitor coś podpowie ?
  • REKLAMA
  • #3 19647333
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 19671427
    Jewson
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Ogólnie to zdołałem go jakimś cudem odratować. Za którymś razem załapał i dał się wreszcie zreflashowac, nie jestem w stanie powiedzieć co się zadziało.
REKLAMA