Witam wszystkich,
Długo szukałem ale nie mogę znaleźć rozwiązania mojego problemu a nie chcę testować tego metodą prób i błędów.
Temat jest taki:
Posiadam samochód z silnikiem Andoria 4CTi90-1BE, który fabrycznie nie był wyposażony w obrotomierz tylko zegarek.
Instalacja jest natomiast położona, także wystarczy podmienić zegarek na obrotomierz i będzie działać.
Obrotomierz bierze sygnał z wyjścia W alternatora.
Problem jest taki, że do obudowy zegarów nie wchodzi dedykowany do tego silnika obrotomierz z Lublina gdyż jest za duża płytka z elektroniką (nie chce ciąć obudowy).
Wchodzi natomiast obrotomierz z Poloneza diesla - Lumel MS14-002 zbudowany na układzie CS8190.
Problem jest taki, że po podłączeniu i odpaleniu od razu wędruje na koniec skali.
Dowiedziałem się, że aby dostosować go do mojego silnika wystarczy wymienić na nim rezystor R7 na odpowiedni (chyba 15,4kΩ)
Tylko mnie ze wzoru wychodzi coś zupełnie innego... Może coś źle liczę?
Korzystałem ze wzoru z tego tematu:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3336741.html
Czyli:
Θ = 970 x f x Ccp x Rt
Θ = 270 stopni
f = 100 (6000 obr./60s)
Ccp = 4,7 nF
także wychodziło by tak:
Rt = 270 / (970 x 100 x 4,7) = 592 kΩ
Załączam zdjęcia plytki z obrotmierza Poloneza diesla.
Może ktoś coś doradzić?
Długo szukałem ale nie mogę znaleźć rozwiązania mojego problemu a nie chcę testować tego metodą prób i błędów.
Temat jest taki:
Posiadam samochód z silnikiem Andoria 4CTi90-1BE, który fabrycznie nie był wyposażony w obrotomierz tylko zegarek.
Instalacja jest natomiast położona, także wystarczy podmienić zegarek na obrotomierz i będzie działać.
Obrotomierz bierze sygnał z wyjścia W alternatora.
Problem jest taki, że do obudowy zegarów nie wchodzi dedykowany do tego silnika obrotomierz z Lublina gdyż jest za duża płytka z elektroniką (nie chce ciąć obudowy).
Wchodzi natomiast obrotomierz z Poloneza diesla - Lumel MS14-002 zbudowany na układzie CS8190.
Problem jest taki, że po podłączeniu i odpaleniu od razu wędruje na koniec skali.
Dowiedziałem się, że aby dostosować go do mojego silnika wystarczy wymienić na nim rezystor R7 na odpowiedni (chyba 15,4kΩ)
Tylko mnie ze wzoru wychodzi coś zupełnie innego... Może coś źle liczę?
Korzystałem ze wzoru z tego tematu:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3336741.html
Czyli:
Θ = 970 x f x Ccp x Rt
Θ = 270 stopni
f = 100 (6000 obr./60s)
Ccp = 4,7 nF
także wychodziło by tak:
Rt = 270 / (970 x 100 x 4,7) = 592 kΩ
Załączam zdjęcia plytki z obrotmierza Poloneza diesla.
Może ktoś coś doradzić?