Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mitsubishi asx - Słaby nawiew na przednią szybę.

ceny-nygus 11 Oct 2021 18:04 399 12
    ceny-nygus
    Level 8  
    Witam. Teść ostatnio kupił Mitsubishi asx z 2015 r. Problem polega na tym że na włączonym najmocniejszym nadmuchu na przednią szybę leci powietrze jak by ktoś oddychal, no głowy nie urywa. Za to przez środkowe i boczne nawiewy jaki na dol wieje że robi burzę z włosów. Nie wiem czy tak ma być bo jadąc w zimny ranek w 4 osoby długo nawet na klimie słabo odparowuje przednią szybę. Może ktoś też tak ma albo przerabiał to. Dodam że jest CLIMATRONIC.
    Ireneo
    Level 42  
    Może deska była ściągana i źle złożony tunel na szybę?Tam można to zrobić.
    Ireneo
    Level 42  
    Schowek i plastik za schowkiem zdjąć.Optycznie jak nie wiesz nie zauważysz, ale nadmuch włączyć i na łączeniu czarnego plastku(kanał na szybę ) z białym zobaczyć czy dmucha.
    ceny-nygus
    Level 8  
    Sprawdziłem dzisiaj i co się okazało. Moim zdaniem wieje połowa powietrza szczelina między czarnym plastikiem tunelu szyby a białym plastikiem tam gdzie jest gabkowa uszczelka. Rąk tam nie wsadze. Jak delikatnie odegniesz ten plastik to czuć jak wieje mocniej. Sterowanie tą krzywką też działa. Tylko mnie niepokoji jedna rzecz że jak masz np nadmuchiwane tylko na nogi to i tak wieje centalnymi i bocznymi kratkami. A może tak ma byc?
    Ireneo
    Level 42  
    Deska była ściągana i źle to złożone.Na luzie pierwszy raz 4 godz i to poprawic idzie.
    Ireneo
    Level 42  
    Słupki,kolumna w dół,kierycha zostaje.Radio,schowek,poduszka nogi kierowcy wraz z tym plastikiem wokół,poduszka pasażera.I wtedy śruby które widzisz i deska wyjęta.
    ceny-nygus
    Level 8  
    Dzisiaj się dowiedziałem że handlarz zlecił wymianę parownika od Klimy i chłopaki zdejmowali deskę. Chyba źle zlozyli. Dzwoniłem do handlarza i obiecał że zadzwoni do tej firmy gdzie to robili i umówi nas na poprawkę. Mam nadzieję że będzie taniej i że zrobią.
    Ireneo
    Level 42  
    Powinna być reklamacja na tą usługę.Mając wprawę w 3 godz to zrobią na luzie.