Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sterowanie chińskim ogrzewaniem postojowym - tryby pracy, kod 1688, opcje SN i PF

FareonX 18 Oct 2021 14:24 2571 7
    FareonX
    Level 6  
    Witam, zamontowałem ostatnio ogrzewanie powietrzne z Chin, działa poprawnie, tylko mam problem ze zrozumieniem sterownika.

Nie mogę mogę włączyć czasowego grzania, czyli są 2 tryby, ustawiam godzinę z 5 min wyprzedzeniem i nie włącza się.

Tryb serwisowy po wpisaniu kodu 1688, do czego służą pozycje SN - 1 do 2 oraz PF od 1 do 6?

Pozostałe opcje rozumiem, to zakresy pracy pompki max/min, obroty wiatraczka oraz Volty akumulatora, tych końcowych opcji nie rozumiem.

Prośba z mojej strony, żeby ktoś łopatologicznie napisał jak ustawić, żeby to ogrzewanie się włączyło o zadanej godzinie, bo za nic nie mogę tego zrobić, a czasem jak to się mówi, coś głupiego lub małostkowego się przeoczy. Z góry dzięki za odpowiedzi.
    piotrekwoj1
    Level 41  
    FareonX wrote:
    Witam, zamontowałem ostatnio ogrzewanie powietrzne z Chin, działa poprawnie, tylko mam problem ze zrozumieniem sterownika.

Nie mogę włączyć czasowego grzania, czyli są 2 tryby, ustawiam godzinę z 5 min wyprzedzeniem i nie włącza się.

Tryb serwisowy po wpisaniu kodu 1688, do czego służą pozycje SN - 1 do 2 oraz PF od 1 do 6?

Pozostałe opcje rozumiem, to zakresy pracy pompki max/min, obroty wiatraczka oraz Volty akumulatora, tych końcowych opcji nie rozumiem.

Prośba z mojej strony, żeby ktoś łopatologicznie napisał, jak ustawić, żeby to ogrzewanie się włączyło o zadanej godzinie, bo za nic nie mogę tego zrobić, a czasem jak to się mówi, coś głupiego lub małostkowego się przeoczy. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Poczekaj, ktoś wyciągnie magiczną kulę, wywróży i poda co Ty masz za ogrzewanie, bo nie raczyłeś tego napisać, a stwierdzenie Chińskie, wybacz, ale nic nie wnosi. Po drugie to Ty masz lub powinieneś mieć jakąś instrukcję od tego ustrojstwa. Piszesz o pomoc, a nie potrafisz napisać postu zgodnie z regulaminem.
    FareonX
    Level 6  
    Sterowanie chińskim ogrzewaniem postojowym - tryby pracy, kod 1688, opcje SN i PF

Ogrzewanie Diesel 5 kW, ogólnie Ci co znają temat, wiedzą, że to jest wszystko jeden kij w różnym opakowaniu, różnią się tylko sterownikiem i pilotem. Jeśli serio potrzebuje ktoś tabliczki znamionowej, czy czegoś takiego, to zrobię fotki.
    pawellaskowski2
    Level 2  
    FareonX wrote:

Wiesz już co to za parametry?
    SP7SEC
    Level 28  
    SN jest to liczba biegunów magnetycznych na wirniku silnka
    PF jest to parametr odpowiedzialny za intensywność grzania świecy żarowej
    pawellaskowski2
    Level 2  
    PF u mnie oryginalnie było na 5. Zmieniłem na 1 i nie zauważyłem żadnej różnicy w działaniu, rozruchu, czy wygaszaniu. Pobór prądu przez świecę podobny. Wiesz może coś więcej o PF?
    SP7SEC
    Level 28  
    Jak zejdą temperatury poniżaj 15 to zobaczysz jaka jest różnica ,wtedy będzie problem z zapaleniem.