dzień dobry, mam problem z siecią na jednym komputerze w domu.
WIFI działa prawidłowo na telefonach , na laptopie, jednak na komputerze stacjonarnym działa dość wolno i dodatkowo co jakiś czas się rozłącza i łączy ponownie.
sieć dociera prawidłowo do miejsca gdzie jest komputer stacjonarny (na laptopie i telefonie w tym samym miejscu działa prawidłowo)
dokupiłem wzmacniacz sygnału oraz kartę bezprzewodową NETIS WF2190.
po instalacji sterowników tej karty widzę, że w menedżerze urządzeń, jako karta sieciowa jest : Karta sieciowa Realtek 8812AU Wireless LAN 802.11ac USB NIC
to chyba karta zintegrowana w komputerze?
jest również nieznane urządzenie opisane jako USB\VID_1210&PID_000A&MI_04\7&24E112C4&1&0004
dostawca : vectra
usługa : internet 600 Mb/s
model modemu od dostawcy : technicolor cga2121
po drodze za modemem od dostawcy jest wzmacniacz sygnału : Router TP-LINK Archer C6 DualBand 2.4-5GHz 4xLAN
w komuterze jest wpięta usb z dwoma antenami : NETIS WF2190.
z czego może wynikać problem z siecią na tym komputerze?
WIFI działa prawidłowo na telefonach , na laptopie, jednak na komputerze stacjonarnym działa dość wolno i dodatkowo co jakiś czas się rozłącza i łączy ponownie.
sieć dociera prawidłowo do miejsca gdzie jest komputer stacjonarny (na laptopie i telefonie w tym samym miejscu działa prawidłowo)
dokupiłem wzmacniacz sygnału oraz kartę bezprzewodową NETIS WF2190.
po instalacji sterowników tej karty widzę, że w menedżerze urządzeń, jako karta sieciowa jest : Karta sieciowa Realtek 8812AU Wireless LAN 802.11ac USB NIC
to chyba karta zintegrowana w komputerze?
jest również nieznane urządzenie opisane jako USB\VID_1210&PID_000A&MI_04\7&24E112C4&1&0004
dostawca : vectra
usługa : internet 600 Mb/s
model modemu od dostawcy : technicolor cga2121
po drodze za modemem od dostawcy jest wzmacniacz sygnału : Router TP-LINK Archer C6 DualBand 2.4-5GHz 4xLAN
w komuterze jest wpięta usb z dwoma antenami : NETIS WF2190.
z czego może wynikać problem z siecią na tym komputerze?