Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Philips netflix - netflix dolby vision obraz w "negatywie"

nazzuri91 23 Oct 2021 05:40 1194 6
    nazzuri91
    Level 2  
    Witam.
    Wczoraj kupiłem telewizor Telewizor PHILIPS 55OLED705 55" OLED 4K 120Hz Android TV Ambilight x3 Dolby Atmos i mam problem z odtwarzaniem filmów na Netflixie w systemie Dolby Vision. W menu wszystko wygląda prawidłowo, po rozpoczęciu filmu widać obraz jak na screenach. Wszystkie inne filmy nie mające standardu Dolby Vision na przykład 4k UHD działają normalnie (dla przykładu oglądałem Bohemian Rhapsody i działał prawidłowo bez żadnych problemów). Nie wiem czy to wina telewizora, oprogramowania czy Netflixa. W załączniku podsyłam screeny.

Philips netflix - netflix dolby vision obraz w Philips netflix - netflix dolby vision obraz w

Macie jakieś pomysły?
    konsum
    Level 27  
    Próbowałeś strumieniować z innego urządzenia na telewizor z takim samym ustawieniem?
    Netflix fabryczny w TV?
    nazzuri91
    Level 2  
    Nie, wrócę z pracy to sprawdzę. Chodzi o podłączenie laptopa przez HDMI i odpalenie Netflixa w przeglądarce?
    Netflix fabryczny, telewizor po aktualizacjach.
    konsum
    Level 27  
    nazzuri91 wrote:
    Chodzi o podłączenie laptopa przez HDMI i odpalenie Netflixa w przeglądarce?

Można i tak spróbować, bardziej chodziło mi o przesył bezprzewodowy z telefonu.
    zdzich42
    Level 41  
    Wczoraj kupiłeś? To dzisiaj oddaj, weź inny egzemplarz lub coś z innej stajni.
    deptulamarek6
    Level 1  
    Udało się coś w tym temacie zrobić?
    Mam tak samo, wczoraj podniosłem pakiet w Netflixie na maxa i dzisiaj najnowsze filmy w negatywie mi się wyświetlają i dodatkowo telewizja z playboxa tak samo.
    Jakieś pomysły?
    krikowalski
    Level 1  
    trzeba zresetować do ustawień fabrycznych i aktualizacja .U mnie pomogło od strzała