Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TV LG we OS OLED65E7V - TV nie włącza się z pilota.

kratinho83 26 Oct 2021 08:07 225 5
    kratinho83
    Level 2  
    Drodzy koledzy. Problem z moim tv wygląda następująco. Nie włącza się z pilota. Dioda z czerwonej zaczyna migać. Na soundbar pojawia się jakby dźwięk ale obraz nie. Natomiast gdy wyłączę go z sieci na ponad 30 minut i ponownie włączę, normalnie z pilota startuje. Nie znam się totalnie ale na logikę może to być problem z jakimś kondensatorem? Że potrzebuje odcięcia na dłużej żeby prawidłowo działać? Proszę o pomoc. Nie jest to bardzo denerwujący problem ale jednak jest. Pozdrawiam serdecznie.
    M.Z Blazkowicz
    Level 13  
    może to głupie pytanie ale czy próbowałeś może parować pilota z TV ?
    Zakładam że to "Magic remote"
    kratinho83
    Level 2  
    Nie próbowałem. Tv ma już 2 czy 3 lata i wcześniej działał bez problemów. Jak sparować pilota z tv? Przepraszam ale jestem naprawdę zielony w tej kwestii... TV LG we OS OLED65E7V - TV nie włącza się z pilota.
    M.Z Blazkowicz
    Level 13  
    spróbuj tak: Włącz telewizor. Po upływie około 20 sekund skieruj pilota w stronę telewizora i naciśnij przycisk przycisk kółka (OK.). Pilot zostanie automatycznie zarejestrowany, a na ekranie telewizora zostanie wyświetlony komunikat potwierdzający zakończenie parowania.[/table]
    kratinho83
    Level 2  
    Niestety pojawia się tylko menu w narożnikach. Lewy róg "hdmi" prawy "audio", lewy dolny "nagrywanie" prawy dolny "uruchom live zoom". Innych komunikatów brak.
    M.Z Blazkowicz
    Level 13  
    Widzę że nie jest to kwestia "parowania" pilota - ten ze zdjęcia jest oryginalnym pilotem który opuścił fabrykę razem z TV.
    Spotkałem się z opcją parowania pilotów ale "magic remote" w przypadku LG.