logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung galaxy S5 (SM-G900F)- YouTube ciągła aktualizacja

mery5 28 Paź 2021 02:00 4053 15
REKLAMA
  • #1 19678000
    mery5
    Poziom 15  
    Ocena: 69
    Witam, od 2-3 tygodni po kliknięciu na ikonę YT celem otwarcia aplikacji wyskakuje mi okno i komunikat "Zaktualizuj aplikację". Po kliknięciu na "zaktualizuj" następuje przekierowanie na Google Play gdzie muszę odinstalować YT a następnie kliknąć "Aktualizuj". Po tym wszystkim YT działa bez problemu do momentu zamknięcia. I później wszystko się powtarza czyli po kliknięciu ikony YT znowu komunikat "Zaktualizuj aplikację" . Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 19678156
    g107r
    Poziom 41  
    Ocena: 983
    Praktycznie nie używam, ale pewnie skopali aktualizację, albo właśnie YT stał się zbyt nowy dla androida w S5.
    Coś jeszcze nie działa? Zauważyłem, że Link Sharing i Samsung Video też ma problem: nie udało się... ta aplikacja nie jest już zgodna z Twoim urządzeniem... :(
    Jaki masz numerek androida, na 6.0.1 właśnie takie komunikaty.
    Podejrzewam, że to koniec wsparcia i YT na tym samsungu.
    Wywalenie YT z pamięci Smart Menedżerem = aktualizacja. Chyba czegoś nie może zapisać na stałe, po zamknięciu traci informacje, i zaczyna się od nowa...
  • #3 19685905
    mery5
    Poziom 15  
    Tak mam androida 6.0.1. Zauważyłam że co nowa aktualizacja to poważne problemy z czymś i jakieś upośledzenie telefonu. Przedostatnia aktualizacja odebrała mi możliwość sprawnego "czyszczenia telefonu ze śmieci". Domniemuję że tak się zdalnie wykańcza produkt. To działanie jest tak czytelne i bezczelne że brak słów i żadnej możliwości asekuracji. Gdyby mój stary VW Passat był podłączony pod sieć już dawno musiałbym szukać nowego modelu a zaręczam że ma się równie dobrze jak telefon, tym bardziej że ja naprawdę nie za wiele od niego wymagam. Chcąc korzystać z YT raz, dwa razy dziennie muszę odinstalowywać i instalować na nowo i na dzień wystarczy.
    Może jednak jest jakiś patent aby nie rozpruwać mi portfela?
  • #4 19686276
    g107r
    Poziom 41  
    Inna aplikacja do YT skoro musisz, albo czekać, może naprawią...
    To już lepiej kiedyś mi "padło" google maps, je ubijała tylko najnowsza aktualizacja, a ta była jeszcze dobrowolna, tu jest wymagana, i to "rozwala system"...
    Mapy się naprawiły, znaczy naprawili, ale to było ze 2-3 lata temu, także na androidzie 6 w j3(16).
    Teraz nie byłbym taki pewny... Numerek 11, albo i więcej, to czy im się zechce naprawiać apki pod androida 6?

Dodano po 11 [minuty]:

mery5 napisał:
    Przedostatnia aktualizacja odebrała mi możliwość sprawnego "czyszczenia telefonu ze śmieci".
    To znaczy?
    Głównie, to ja z telefonu korzystam i gmaila, reszta firmowych apek od samsunga, to tak sobie...
    Czego nie aktualizować :?: O ile można...
    Niestety stajemy się zakładnikami technologicznych nowinek, i albo nowy telefon, albo przedłużenie życia telefonu jakimś "custom rom", niezależnym od Samsunga, przerobionym przez kogoś niefabrycznym oprogramowaniem.
    Jest coś na S5 z Androidem 7, ale ja jakoś nie mam zaufania, zwykle, przerabiane romy niezbyt dobrze funkcjonują, "weź i znajdź" taki dobry :( trzeba samemu sprawdzić, czy nam pasuje i dobrze WSZYSTKO działa, bo o samsungowej aktualizacji chyba możemy już tylko pomarzyć...
    https://www.google.com/search?q=custom+rom+s5...AGuA5IBAzAuM5gBAKABAcgBCsABAQ&sclient=gws-wiz
  • REKLAMA
  • #6 20385993
    mery5
    Poziom 15  
    Już YT w ogóle nie dziala. Po uruchomieniu aplikacji wyswietla się "pusta" strona YT z informacją 'błąd serwera. [400]'. Na dole ikony Główna,trendy,subskrypcje, biblioteka i to wszystko.
    Czy ktoś. kto posiada S5 ns androidzie 6.0.1 może dac znać czy mu pracuje YT. Z góry dzięki.
    Tą wiadomość piszę ns LG z androidrm 5.0 i YT działa bez problemu.
  • #7 20386065
    g107r
    Poziom 41  
    mery5 napisał:
    Czy ktoś. kto posiada S5 ns androidzie 6.0.1 może dac znać czy mu pracuje YT.
    Nie działa, ROM Play'a G900FXXU1CPL1
    Wieczna aktualizacja, która nie działa...
  • REKLAMA
  • #8 20386302
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1290
    Najlepiej bylo by poszukac pliku apk dla Androida 6 np na apkmirror.com i zainstalowac recznie. Ostatenie wersje z tego co widze dostepne sa juz tylko dla Androida 8 badz wyzej.
  • #9 20405537
    mery5
    Poziom 15  
    g107r napisał:
    mery5 napisał:
    Czy ktoś. kto posiada S5 ns androidzie 6.0.1 może dac znać czy mu pracuje YT.
    Nie działa, ROM Play'a G900FXXU1CPL1
    Wieczna aktualizacja, która nie działa...

Czyli co można zrobić?
  • #10 20405695
    g107r
    Poziom 41  
    Oglądać YT w przeglądarce internetowej...
    Zmienić ROM/oprogramowanie na inne, może jakiś custom ROM (przykładowo https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3896163.html, bo oryginały mogą już wszystkie nie działać), bo tak, to nie wiem, ale nowsze wersje Androida, mogą współpracować z YT, tylko to nieoficjalne oprogramowanie, i od czyjejś inwencji, będzie zależało, jak naprawdę będzie działał taki modyfikowany Android. Trzeba by pożonglować romami, sprawdzając to samemu, lub zawierzając tym, co już wgrali taki ROM, bo to różnie bywa...
    Mamy starszego Androida, i niestety, coraz więcej apek może za chwilę nie działać, bo najnowsze aktualizacje
    blahfff napisał:
    Ostatenie wersje z tego co widze dostepne sa juz tylko dla Androida 8 badz wyzej.

także tego...
  • #11 20408541
    Croos13
    Poziom 11  
    Ocena: 25
    A ja niedawno wrociłiem na swoj s5 bo nowy tel w naprawie. I widzę ten świeży temat hehe. I to samo co rozmówcy mówią. Albo zainstalować ostatnia działająca apk z neta ale może wywalić aktualizacje. Rom mam ori samsunga orangę. Albo yt vanced póki jeszcze jest dostępne. Pozdrawiam.
  • #12 20415785
    MichuIT
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witam, jeśli ktoś dalej ma problem z youtube na galaxy S5 to należy pobrać apk w najnowszej wersji w moim przypadku 17.34.36 z zewnętrznej strony i youtube działa ponownie :D przetestowane na moim egzemplarzu S5 i było to dla mnie dziwne, ponieważ na note 4 który ma tą samą wersje androida czyli 6.0.1 youtube działa bez zająknięcia
  • #13 20550825
    jessiebull001
    Poziom 1  
    mery5 napisał:
    Tak mam androida 6.0.1. Zauważyłam że co nowa aktualizacja to poważne problemy z czymś i jakieś upośledzenie telefonu. Przedostatnia aktualizacja odebrała mi możliwość sprawnego "czyszczenia telefonu ze śmieci". Domniemuję że tak się zdalnie wykańcza produkt. To działanie jest tak czytelne i bezczelne że brak słów i żadnej możliwości asekuracji. Gdyby mój stary VW Passat był podłączony pod sieć już dawno musiałbym szukać nowego modelu a zaręczam że .
    ma się równie dobrze jak telefon, tym bardziej że ja naprawdę nie za wiele od niego wymagam. Chcąc korzystać z YT raz, dwa razy dziennie muszę odinstalowywać i instalować na nowo i na dzień wystarczy.
    Może jednak jest jakiś patent aby nie rozpruwać mi portfela?

Even in 2023, and With Samsung A73 5G, I am having this issue guys! Such a bad reputation for app bugs in these phones.
  • #14 20551094
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Powoli czas zmienić telefon. Technika idzie do góry, oprogramowanie idzie do góry. Producenci telefonów, aplikacji idą w górę, zapominają o starszych modelach itd.
  • REKLAMA
  • #15 20727125
    mery5
    Poziom 15  
    MichuIT napisał:
    Witam, jeśli ktoś dalej ma problem z youtube na galaxy S5 to należy pobrać apk w najnowszej wersji w moim przypadku 17.34.36 z zewnętrznej strony i youtube działa ponownie :D przetestowane na moim egzemplarzu S5 i było to dla mnie dziwne, ponieważ na note 4 który ma tą samą wersje androida czyli 6.0.1 youtube działa bez zająknięcia

Co to znaczy z zewnętrznej strony?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy Samsung Galaxy S5 (SM-G900F) z systemem Android 6.0.1 zgłaszają problemy z aplikacją YouTube, która wymaga ciągłej aktualizacji. Po kliknięciu ikony YT pojawia się komunikat "Zaktualizuj aplikację", co prowadzi do konieczności odinstalowania i ponownej instalacji aplikacji. Niektórzy użytkownicy zauważają, że po ostatnich aktualizacjach inne aplikacje również przestały działać poprawnie. Proponowane rozwiązania obejmują instalację starszej wersji aplikacji YT z zewnętrznych źródeł, takich jak apkmirror.com, lub korzystanie z alternatywnych aplikacji, takich jak YouTube Vanced. Użytkownicy sugerują również rozważenie zmiany ROM-u na nowszy, co może poprawić kompatybilność z aplikacjami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA