Filip456 wrote: Po remoncie chodził normalnie ale przez 30min i potem zaczely się problemy
To nie będzie raczej wina czujnika położenia wału. W ogóle wziąłeś się trochę od "d*py" strony.
Ale od początku:
Czujnik położenia wału wywali błąd, jeśli silnik nie zapali po pewnym czasie kręcenia - w niektórych VAG to normalne.
Następnie, wspomniałeś o diagnostyce - sprawdzałeś podczas kręcenia jakie DAWKI I KOREKTY WTRYSKIWACZY są? Na pewno też nie.
Zacznij od układu paliwowego, sprawdź czy działa Tobie pompa paliwa w zbiorniku (kojarzy mi się, że taką powinieneś posiadać), następnie czy przewody paliwowe z filtra paliwa są odpowiednio podłączone do rurek pompy tandem.
Potem musisz zobaczyć czy masz ciśnienie paliwa na pompowtryskach (sprawdzenie czy pompa tandem bije).
Jeżeli powyższe elementy będą sprawne, to ściągnij pokrywę zaworów, i USTAW prawidłowo wtryski (mam na myśli odpowiedni nacisk popychaczy na pompki).
O sprawdzeniu rozrządu dla pewności pisał nie będę, bo mam nadzieję że sprawdziłeś? Jeśli nie, to też do weryfikacji, a w szczególności dolne koło zębate rozrządu (na wale) czy go czasem nie ścięło.
Nie ma bata, musi gadać.
Przestało mnie bawić uzyskiwanie danych samochodu od autorów - napisz wszystko co wiesz o swoich czterech kółkach.
Za schematy, które udostępniam należy się chociaż skromne \"dziękuję\".