Dobry wieczór. Mam dwa pytania związanych z telewizorami. Pierwsze to jest to czy pod odbiór DVB T-2 są jakieś dekodery, które umożliwiłyby odbieranie na ponad dziesięcioletnim telewizorze (lub też starszym) programów emitowanych w telewizji ? Sam praktycznie na co dzień korzystam z telewizora LG, który w swych początkach użytkowania pamięta czasy meczy Euro 2012 (kupiony ze sklepu RTV w 2012, może rok wcześniej) i trochę martwi mnie czy mój model telewizora nie dotkną problemy z brakiem możliwości odbierania kanałów i czy też nie będzie to powodować wylewu masy elektrośmieci wszędzie gdzie popadnie co sam widzę powoli w swoich okolicach.
Drugie to czy wie ktoś jak naprawić telewizor philips 50pus7303/12 ? W telewizorze przez mą głupotę poważnemu uszkodzeniu uległa matryca przez co na wielu częściach ekran jest ciemny i porysowany. Dźwięk działa, tak samo działają boczne lampy ozdobne, które zmieniają kolor przy korzystaniu z odbiornika (telewizora, tak czasami też mi się powie).
Czy w przypadku rozwalonej matrycy telewizor nadaję się tylko do wyrzucenia, czy jest sposób go naprawić bez kupowania nowego ?
Drugie to czy wie ktoś jak naprawić telewizor philips 50pus7303/12 ? W telewizorze przez mą głupotę poważnemu uszkodzeniu uległa matryca przez co na wielu częściach ekran jest ciemny i porysowany. Dźwięk działa, tak samo działają boczne lampy ozdobne, które zmieniają kolor przy korzystaniu z odbiornika (telewizora, tak czasami też mi się powie).
Czy w przypadku rozwalonej matrycy telewizor nadaję się tylko do wyrzucenia, czy jest sposób go naprawić bez kupowania nowego ?