Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Presostat - regulacja dolnego ciśnienia?

Druidamus 11 Nov 2021 09:07 408 2
Automation24.pl
    Druidamus
    Level 10  
    Witam, od dawna, małymi krokami buduje sobie kompresor "lodówkowiec". W końcu dopadłem jakiś tam agregat lodówkowy, podłączyłem. Działa.
    Ale mój problem jest inny.
    Jak wyregulować w moim presostacie dolne ciśnienie. Czyli te, które wywołuje włączenie urządzenia. Na poniższych zdjęciach jest śruba, regulująca ciśnienie górne. Czyli te, które wyłącza całość, ale nie mogę się dopatrzeć niczego, co można użyć jako regulacji włączenia
    Presostat - regulacja dolnego ciśnienia? Presostat - regulacja dolnego ciśnienia? Presostat - regulacja dolnego ciśnienia? Presostat - regulacja dolnego ciśnienia? Presostat - regulacja dolnego ciśnienia?
    Jeśli coś źle zredagowałem w poście to przepraszam. Ale dziękuję za pomoc.
  • Automation24.pl
  • Helpful post
    Aleksander_01
    Level 42  
    Powinna być jeszcze jedna śruba regulacyjna do tzw delty, czyli różnicy ciśnień. Może Ty masz włącznik "sztywny" który posiada tylko regulację górnego ciśnienia, a dolne ciśnienie jest bez regulacji i jest mniejsze o 2 bary.
    Druidamus
    Level 10  
    Aleksander_01 wrote:
    Powinna być jeszcze jedna śruba regulacyjna do tzw delty, czyli różnicy ciśnień. Może Ty masz włącznik "sztywny" który posiada tylko regulację górnego ciśnienia, a dolne ciśnienie jest bez regulacji i jest mniejsze o 2 bary.

Chyba tak jest, ustawiłem sobie na 6 bar i włącza się na ok 4 bar, a chciałem ustawić aby włączał się przy 5 bar